Logo-Glas

Obilježeno 25 godina od oslobođenja Broda

6. Oktobra 2017.

Брод - обиљежавање 25 година од ослоBROD
– Postrojavanjem voda potomaka veterana Republike Srpske i služenjem parastosa u Ulici srpskih junaka u Brodu, počelo je obilježavanje 25 godina od oslobođenja ove opštine.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić naveo je da će cio oktobar biti posvećen obilježavanju 25 godina od oslobođenja opštine.

– Danas je važan dan za Brod, ali sa nama, nažalost, nije jedan veliki čovjek, general Slavko Lisica, čovjek kojem Brod najviše duguje – rekao je Jovičić.

Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić poručio je da nema razloga da se pravi ratnici stide onoga što su uradili za Brod i Republiku Srpsku.

– Treba da budemo mudri i aktivni, jer se zajednički možemo izboriti pred institucijama za svoja prava – naveo je Vukotić.

On je istakao da je veoma važno poboljšati položaj veterana, bez obzira na to da li su oni članovi Udruženja ili ne.

Predsjednik opštinskog odbora Udruženja veterana Nenad Miličić naveo je da se i danas sjeća velikik događaja koji su bili važni za oslobođenje Broda.

– Upravo je Ulica srpskih junaka mjesto gdje su Brođani proveli 74 dana pod komandom generala Lisice – istakao je Miličić i dodao da je 19 Brođana dalo živote za oslobođenje opštine.

On je naveo da zbog činjenice da su borci na frontovima ostavljali živote i dijelove tijela, veterani rade na tome da se ovi događaji nikada ne zaborave.

Učesnica rata Vesna Drugović prisjetila se da je na današnji dan prije 25 godina u Brodu padala kiša, a da pet djevojaka koje su tada stale uz borce nije poznavalo strah.

– Kada je Brod pao, svi smo bježali, ali kada je general Lisica postrojavao, mi, žene, stale smo uz borce – istakla je Drugovićeva.

Брод - обиљежавање 25 година од ослоPovodom obilježavanja 25 godina od oslobođenja Broda, predstavnici Udruženja “Veterani Republike Srpske”, koji su organizatori današnjeg okupljanja, položili su vijence kod centralnog spomenika na Trgu patrijarha Pavla, kao i kod biste generala Slavka Lisice.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Capture

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA