Logo-Glas

Obmanom do platnih kartica za poplavljene

4. Februara 2015.

Policija RSDOBOJ – Protiv lica čiji su inicijali M.V. i V.V. iz Doboja podnijet je izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj zbog krivičnog djela obmane, jer su članovima gradske Komisije za procjenu materijalne štete od elementarne nepogode dali neistinite podatke o pretrpljenoj šteti na stanovima usljed majskih poplava.

Osumnjičeni M.V. je prijavio materijalnu štetu od 3.702 KM, a V.V. je prijavio štetu od 3.355 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Za prijavljena lica postoji sumnja da su u namjeri da za sebe pribave odobravanje pogodnosti, u julu 2014. godine, članovima Komisije za procjenu materijalne štete od elementarne nepogode grada Doboja dali neistinite podatke o pretrpljenoj šteti na stanovima, iako su znali da im stambene jedinice nisu oštećene u poplavama.

Na osnovu datih neistinitih podataka, ova lica su suprotno Uredbi o prioritetnoj pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima izazvanih poplavama u Republici Srpskoj, uvrštena u spisak korisnika platnih kartica, koje su i podigli.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA