Logo-Glas

Obnovljeni most na Bosni pušten u saobraćaj

17. Decembra 2014.

54a0e77855f3ea7ef633ceef8b577b99_XLDOBOJ – Most preko rijeke Bosne koji povezuje dobojska naselja Bare i Kostajnicu ponovo je u funkciji. Ukupna obnove ove infrastrukture koštala je oko 119, 300 maraka.Most je saniran u okviru projekta Cesta uz novčanu podršku USAID.

Oko 5 000 stanovnika naselja Bare i Kostajnica više neće morati da koriste zaobilazne puteve kako bi došli do svog odredišta.Ponovno stavljanje u funkciju mosta Bare –Kostajnica kažu olakšaće im kretanje ali i skratiti vrijeme putovanja.

Finansiranje rekonstrukcije mosta koji je danas zvanično pušten u saobraćaj pomogla je Američka agencija za međunarodni razvoj USAID u okviru projekta Cesta.

Ukupna vrijednost obnove ove infrastrukture koštala je oko 119.300 maraka. Od toga lokalna zajednica kroz radove, materijal i usluge je učestvovala sa oko 22.500 maraka.

– Veoma smo srećni i ponosni sto radimo sve sto možemo kako bismo pomogli građanima Doboja da se vrate u normalan život – rekao je David Barth, direktor misije USAID-a u BiH.

Zamjenik gradonačelnika zahvalio se predstavnicima USAID-a što pomažu gradu Doboju, u nadi da će saradnja lokalne zajednice i Američke agencije za međunarodni razvoj nastaviti kroz još neke projekte.

– USAID je pomogao nakon majskih poplava na sanaciji pumpne stanice Luke na precrpnoj stanici u naselju Poljice i imamo obećanje nastavka saradnje kada je u pitanju projekat čišćenje kanalizacije u našem grada – rekao je Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika grada Doboja.

Most preko rijeke Bosne, koji povezuje naselja Bare i Kostajnicu devastirala je majska vodena bujica. Od danas je zvanično u funkciji s tim da je vozilima preko tri metra visine zabranjen prelazak preko njega.

(IZVOR: SrpskaCafe/foto:rtrs.tv)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA