Logo-Glas

OBRATITE PAŽNJU: 5 grešaka koje žene čine kada kupuju cipele sa visokim štiklama

15. Maja 2018.

Cipele1Prave cipele čine nas atraktivnijim, seksepilnijim, privlačnijim… Međutim, ako sasvim ne odgovaraju vašem stopalu, i pogotovo ako su na visoku potpeticu, ponekad ih nije lako nositi – naročito na duže vrijeme.

Ali, ako ćete se držati nekih jednostavnih pravila, vjerovatnoća da ćete pronaći udoban par za sebe je puno veća – zato pripazite na ovih pet čestih grešaka pri kupovini novih sandala.

Kupujete sandale ujutro

Cipele je najbolje kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od cjelodnevnog hodanja. Ako vas na kraju dana cipele ne žuljaju, veće su šanse da vas neće žuljati ni na cjelovečernjoj žurci.

Ne obraćate pažnju na materijal

Obuća od prave kože ima prednost – jer se prilagođava obliku stopala za vrijeme nošenja, kao i po toploti i vlažnosti. Cipele od jeftine vještačke kože i polietilena se “ne prilagođavaju” tako lako, pa često žuljaju i neudobne su. Ako baš neko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su napravljene od visokokvalitetne vještačke kože ili tkanine, prenosi Žena Blic.
Ne trčite i ne skačete u cipelama u radnji

Možda zvuči glupo, ali zaista je korisno pri isprobavanju sandala malo trčati i skakati u njima. Tako ćete vidjeti da li se skidaju sa stopala ili vas stežu.

Ne obujete i skinete sandale barem pet puta

I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem obuće će se pokazati mjesta koja će kasnije da žuljaju.

Ne pitate prodavačicu za savjet

Samo prodavačica može da vam kaže da li je materijal kasnije gibak i elastičan ili nije. To vam može biti itekako od pomoći, pa se nemojte ustručavati da pitate!

(IZVOR: Srpskainfo)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA