Logo-Glas

Obratiti pažnju na đake duž kolovoza

3. Septembra 2015.

zaštitimo djecuBANJALUKA – Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj vozi se bez zastoja i posebnih ograničenja, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske pozivaju vozače da obrate posebnu pažnju u zonama škola i na đake koji se kreću duž kolovoza.

U toku je kampanja “Škola je za nas, oprez je za vas” sa ciljem bezbjednog učešća đaka u saobraćaju tokom cijele školske godine.

Kolovozi su uglavnom suvi, vidljivost dobra, a zastoja i posebnih ograničenja ima na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi.

U toku su radovi na izgradnji saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je do kraja godine izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu Prnjavor – Doboj u mjestu Dragalovci.

Izmjena režima saobraćaja podrazumjeva privremene potpune obustave saobraćaja za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Povremene potpune obustave saobraćaja provode se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja. Na toj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

Zbog izgradnje obilaznice i na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka, u mjestu Bočac, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraćaj se odvija na dionici magistralnog pravca entitetska granica /Otoka/ – Novi Grad jedan, na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, gdje je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže, kao i na magistralnom putu prema graničnom prelazu Rača zbog rekonstrukcije savskog nasipa.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Ugljevička Obrijež – Stari Ugljevik i na regionalnom pravcu Ugljevik – Glavičice u Ugljeviku, saobraćaj se odvija usporeno, uz povremene obustave.

U toku je sanacija oštećenja kolovoza na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, zbog čega su aktivne obustave saobraćaja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – entitetska granica /Brusnica/, lokalitet Klakar Donji dva, zbog deminiranja terena aktivne su privremene obustave saobraćaja od 8.30 časova do 15.00 časova, u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši – Prnjavor.

Na regionalnom putu Karanovac – Mitrovići na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Za teretna vozila ukupne mase veće od tri ipo tone i autobuse teže od pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

U većem dijelu Federacije BiH ovog jutra saobraća se uz povoljne uslovi za vožnju i slabiji promet vozila.

U toku su radovi na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta na dionici autoputa Podlugovi – Sarajevo sjever, gdje se u dužini od oko četiri kilometra saobraća dvosmjerno, desnom kolovoznom trakom.

Na magistralnom putu Tranzit kroz Sarajevo, zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja. Vozila teža od 7,5 tona koriste prolaz kroz grad, dok vozila do 7,5 tona i autobusi koriste alternativni pravac na dijelu između Bistrika i raskrsnice Vraca i obratno.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Jablanica – Prozor, Čapljina -Stolac i Konjic – Jablanica.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA