Logo-Glas

Obustave saobraćaja kod tunela u Stanić Rijeci

16. Novembra 2015.

put- most japanac

BANJALUKA – Na magistralnom putu Doboj – Tuzla kod tunela u Stanić Rijeci danas će zbog minerskih radova dolaziti do privremenih obustava saobraćaja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustave saobraćaja biće na snazi od 11.00 do 16.00 časova i maksimalno će trajati pet minuta.

Zbog deminiranja terena od danas će na lokalitetu Potočari, na dionici regionalnog puta Srebrenica dva – Bratunac jedan, dolaziti do povremenih obustava saobraćaja.

Obustave saobraćaja biće na snazi do 16. decembra u periodu od 8.00 do 16.00 časova i trajaće po pola sata, a vozila će biti propuštana 10 minuta.

Iz AMS napominju da magla jutros smanjuje vidljivost i usporava vožnju na putevima koji prolaze kroz kotline i pored riječnih tokova, naročito na području Prijedora, Ključa, Petrovca, Bihaća i Bugojna.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj reguliše privremena signalizacija čije je poštivanje obavezno.

Do povremenih obustava saobraćaja dolazi i na magistralnom putu Polje – Brod, na lokalitetu oko jedan kilometar od graničnog prelaza prema Hrvatskoj zbog uređenja putnog pojasa mašinskim uklanjanjem vegetacije. Obustave saobraćaja su na snazi od 8.00 do 16.00 časova, a vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce. Predviđeno je da radovi traju do sutra.

Na magistralnom putu Kula – Krupac zbog radova je izmijenjen režim saobraćaja. Radovi se izvode svaki dan, osim nedjelje.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva” na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta zbog izgradnje obilaznice saobraćaj se odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na istom magistralnom putu, na dionici Crna Rijeka – Ugar, u toku je sanacija kolovoza zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog radova na izgradnji vijadukta na dionici auto-puta Prnjavor – Doboj.

Zbog deminiranja terena u naselju Liješće, na lokalitetu Šikare, na dionici magistralnog puta Brodsko Polje – Brusnica /na granici Republike Srpske i FBiH/ u naselju Liješće, dolaziće do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja u periodu od 8.00 do 16.00 časova.

Na lokalitetu Tišina, na regionalnom putu Šamac jedan – Grebnice u toku je deminiranje terena zbog čega će od 8.00 do 16.00 časova dolaziti do povremenih polučasovnih obustava.

Na području Doboja zbog deminiranja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, dolaziće do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Na regionalnom putu Kotor Varoš – Mitrovići zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže i proširenja kanalizacione mreže saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Jednom trakom vozila saobraćaju i u Vijačanima, na regionalnom putu Ukrina- Vijaka gdje je u toku sanacija kolovoza.

Zbog klizišta jednom trakom vozila saobraćaju na regionalnom putnom pravcu Karanovac – Mitrovići.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona. Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Banjaluci je do 25. decembra na snazi obustava saobraćaja u Ulici Veljka Mlađenovića, na dijelu od skretanja kod Gradskog olimpijskog bazena do mosta preko rijeke Vrbanja za naselje Česma.

Na magistralnom putu Prozor – Jablanica u Federaciji BiH zbog radova dolazi do jednočasovnih obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Zenica – Žepče, Bihać – Cazin i Jajce – Banjaluka, zatim na puteve na širem području Mostara, te na petlji Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih čekanja.

AMS podsjeća da je u toku preventivna kampanja besplatne kontrole ispravnosti uređaja na motornim vozilima i njihove pripremljenosti za vožnju u zimskim uslovima pod nazivom “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2015”.

Kampanja traje do 27. novembra i realizuje se u okviru “Decenije akcije za bezbjednost saobraćaja na putevima”.

Akcija će se danas sprovoditi u Auto-moto društvu u Derventi u periodu od 9.00 do 11.00 časova, a zatim u prnjavorskom Auto-moto društvu od 13.00 do 15.00 časova.

Iz AMS jutros podsjećaju vozače da je na putevima u BiH zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA