Logo-Glas

Odigrana utakmica za djecu sa posebnim potrebama (FOTO)

31. Marta 2016.

Модрича - стадион "Др Милан Јелић"

MODRIČA – U Modriči je sinoć odigrana humanitarna utakmica poznatih fudbalera iz BiH, Srbije i Hrvatske na kojoj je prikupljen prilog od 4.000 KM za Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama u Modriči.

Utakmicu, odigranu pred više od 1.000 posjetilaca na stadionu “Dr Milan Jelić”, organizovali su Fondacija “Petar Jelić”, Fudbalski klub “Modriča Maksima” i Fondacija “Humane zvijezde Hrvatske”.

Predsjednik Fondacije “Petar Jelić”, sin bivšeg predsjednika Republike Srpske i predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH, rekao je da je humanitarna akcija već uspjela i da će novčani iznos biti znatno veći u narednih 15 dana, koliko će trajati prikupljanje posredstvom posebnog žiro računa.

Модрича - Петар ЈелићJelić je istakao da Fondacija, koja je osnovana prije godinu i po, ima veliki broj članova koji su, uz pomoć donatora, organizovali 35 manjih i većih akcija prikupljanja novca i drugih sredstava za ugoržene u poplavama, socijalno ugrožena lica i organizacije koje okupljaju ova lica.

Jelić je rekao da su vremena teška i da je dragocjena svaka pomoć ugroženima.

– Uz pomoć prijatelja iz svijeta sporta, članova Fondacije i stanovnika Modriče tokom ljeta organizovaćemo novu akciju, a prikupljena sredstva donirati onima kojima budu najpotrebnija – najavio je Jelić.

Za ekipu “Fondacija Petar Jelić”, osim Petra, nastupio je poznati Modričanin Nikola Nikić, Dario Damjanović, Miroslav Drinić, Ivan Mitrić, Dragan Radić, Ešref Jašarević, Vladimir Pročiković, Bojan Tripić, Ljubiša Savić.

Tim “Humane zvijezde Hrvatske” predvodio je legendrani hrvatski golman Dražen Ladić, a nastupili su Mario Lučić, Dražen Ilić, Boris Živković, Miroslav Bičanić, Stjepan Jukić, Edin Mujičin, Goran Vlaović, Amir Kazić, Anton Laban, Mato Neretljak, Branko Tušek.

Модрича - почетни ударац - Миљан БенTreneri ekipa bili su Marko Stojić i Ivica Grnja.

Utakmicu je, između ostalih, gledao i bivši trener “Crvene zvezde” Ljupko Petrović.

Početni udarac na utakmici izveo je Miljan Bencun, korisnik usluga Dnevnog centra u Modriči.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA