Logo-Glas

Održan godišnji koncert KUD Šamac

10. Novembra 2014.

Godišnji koncert KUD "Šamac"ŠAMAC – U Šamcu je u organizaciji lokalnog Kulturno-umjetničkog društva održan godišnji koncert na kojem su učestovala kulturno-umjetnička društava iz Broda, Kožuha, Crkvine, Obudovca i Šamca.

Predsjednik KUD “Šamac” Mladen Radović rekao je da je ovo prvo predstavljanje KUD-a nakon katastrofalnih poplava. “Nakon poplava, čim su uslovi dozvolili, društvo je svoj rad pokrenulo u julu. Želja nam je bila da nastavimo sa druženjem i da održimo godišnji koncert kao i svake godine”, kaže Radović.

Radović je rekao da je mali prostor u hotelu “Plaža” u kojem je održana ova manifestacija, ali da je bitno da je nastavljeno druženje i predstavljanje KUD-ova.

Umjetnički koreograf u KUD “Šamac” Stana Nagradić istakla je da je koncert pripremljen sa KUD-ovima koji su za vrijeme i poslije poplave bili uz kolege iz Šamca.

– Ovo je vid zahvalnosti za sve što su učinili za nas, a i početak budućih aktivnosti – kaže Nagradićeva.

Ona je podsjetila da KUD “Šamac” već ima ponude za putovanja u Njemačku i Francusku, učešće na festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Predsjednik KUD “Duško Trifunović” iz Broda Mira Marić rekla je da su članovi ovog društva došli u Šamac da pomognu kolegama i da bi se nastavila dosadašnja dobra saradnja.

Na godišnjem koncertu u Šamcu predstavila su se KUD “Duško Trifunović” iz Broda, “Miloš Kupres” iz Kožuha, “Posavina” iz Crkvine, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Obudovca i lokalni KUD “Šamac”.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Čitajte još

Nakon sunčanog prijepodneva očekuju nas pljuskovi, sutra padaju temper... // U Bosni i Hercegovini prije podne će biti pretežno sunčano vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima se prognozira razvoj konvektiv...
NAJTRAŽENIJE ZANATLIJE: Broj izdatih radnih dozvola za Sloveniju skoči... // Lane su građanima Bosne i Hercegovine izdate 9.923 dozvole za rad u Sloveniji, što je u poređenju sa 2013. godinom više za čak 15 puta. ...
MODRIČA: Obilježavanje Dana opštine počelo prijemom za najbolje učenik... // MODRIČA - Svečanim prijemom za prosvjetne radnike i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola, koji je organizovao načelnik Mladen ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

sexy-soccer-underboob-361

VIJESTI

MIX ZONA