Logo-Glas

Održan prvi “Gastro fest” u Stanarima

16. Jula 2017.

Станари - "Гастро фест"STANARI
– U Stanarima je večeras održan prvi “Gastro fest” na kojem su kulinarske vještine i gastronomsku ponudu predstavili lokalni restorani, proizvođači zdrave hrane, te lovačko i ribolovačko društvo sa područja ove opštine.

Organizator manifestacije je Sportsko–turistička organizacija opštine Stanari, a direktor Boris Šljivić rekao je Srni da je ovo prvi javni događaj ovakvog tipa na kojem su predstavljeni lokalni proizvodi.

Srn2017-7-16_1917832_3Šljivić je zadovoljan odzivom i najavio da će manifestacija prerasti u tradicionalnu sa sadržajnim programom.

Predsjednik stanarskog Udruženja poljoprivrednih proizvođača “Poljoprivrednik” Mihajlo Gavrić rekao je da su večeras izloženi gotovi proizvodi napravljeni, između ostalog, od organske maline, aronije, meda, mlijeka, rakije.

Станари - "Гастро фест" -1On kaže da je u Stanarima registrovano 147 poljoprivrednih gazdinstava, ali da se mali broj bavi i preradom svojih proizvoda, što se u narednom periodu planira promijeniti.

Станари - "Гастро фест" - 4Gavrić očekuje da ova manifestacija preraste u sajam male privrede i zanatstva.

Станари - "Гастро фест" -3Zamjenik gradonačelnika opštine Stanari Denis Stevanović rekao je da ova lokalna zajednica promoviše turizam i poljoprivredne proizvođače koji se bave organskom proizvodnjom, i podsjetio da je za tekuću godinu iz budžeta opštine na ime podsticaja u poljoprivredi izdvojeno oko 200.000 KM.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Nekoliko naselja u Stanarima naredna dva dana bez struje od 8 do 15 ča... // STANARI – Elektro-Doboj obavještava kupce električne energije sa dijela područja opštine Stanari da su za 19. i 20. septembar, odnosno ...
Uručena oprema vatrogascima iz Stanara, Bileće, Ljubinja i Trebinja (F... // STANARI - Direktor Uprave Civilne zaštite Republike Srpske Mile Međed uručio je danas u Stanarima 40 kompleta vatrogasnih uniformi za int...
Muškarac iz Stanara teško povrijeđen, “golfom” sletio sa p... // DOBOJ - Muškarac čiji su inicijali B.G. iz Stanara teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi nakon što je upravljajući vozilom "golf" ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NASDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA