Logo-Glas

Održana komemorativna sjednica SO Petrovo – Jokić ostavio neizbrisiv trag u stvaranju RS

28. Avgusta 2017.

Петрово - Јокић - In memoriamPETROVO – U Petrovu je danas održana komemorativna sjednica Skupštine opštine Petrovo, povodom pogibije Jugoslava Jokića – Turšije, nosioca ordena Miloša Obilića, odbornika u Skupštini opštine i istaknutog sportskog radnika.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je Jokić bio skroman, nenametljiv i pošten čovjek od riječi, koji je kao dobar saradnik u javnim poslovima, ali i tokom odbrambeno-otadžbinskog rata ostavio neizbrisiv trag u ovoj lokalnoj zajednici.

– Cijeli život si živio kao vitez. U vrijeme koje je bilo burno i puno izazova ostao si čovjek a uz ličnu žrtvu dao neizbrisiv doprinos za odbranu Ozrena i stvaranje Republike Srpske – naglasio je Petković.

Predsjednik Udruženja odlikovanih boraca Republike Srpske Zoran Blagojević podsjetio je na ratni put Jugoslava Jokića – Turšije, koji se kao 22-godišnji mladić stavio na raspolaganje Vojsci Republike Srpske.
– Ko uđe u pjesmu ušao je u istoriju. Jokiću ne trebaju pisci ni istoriografi ni dva svjedoka, jer ga je narod za života prepoznao i opjevao – istakao je Blagojević.

Od Jokića su se oprostili i sportski radnici sa područja ove opštine, a telegrami saučešća upućeni su iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Sportskog saveza Republike Srpske.

Jugoslav Jokić poginuo je u subotu u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Doboj-Tuzla kod Gračanice. Povodom njegove smrti, danas je u opštini Petrovo Dan žalosti.

Jokić će biti sahranjen danas u 15.00 časova na lokalnom groblju Brđani.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA