Logo-Glas

Održana međunarodna revija folklora

19. Aprila 2015.

kud šamac1.jpg.crdownloadŠAMAC – U Šamcu danas je održana 12. međunarodna revija folklora “Šamačko proljeće”, na kojoj je učestvovalo šest kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske, Srbije i Federacije BiH.

Svojim koreografijama predstavila su se kulturno-umjetnička društva “Bosiljak” iz Dervente, “Osman Alibašić” iz Brijesnica Mala, “Mladost” iz Razboja kod Srpca, “Duško Trifunović” iz Broda, “Laza Kostić” iz Kovilja i KUD “Šamac”.

Pokrovitelji ove manifestacije su Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo civilnih poslova BiH i opština Šamac.

Otvarajući manifestaciju, zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić je poručio da će opština i u buduće podržavati ovakve manifestacije.

Predsjednik KUD-a “Šamac” Mladen Radović rekao je da su na ovoj reviji folklora učestvovala društva, koja su prva pritekla u pomoć tokom majskih poplave prošle godine.

– Danas smo uručili nagrade našim prijateljima, koji su bili uz nas u najtežim trenucima – rekao je Radović.

Ovu manifestaciju podržao je i Darko Micić, predstavnik KUD-a iz Karavukova, čiji članovi su pomogli šamačkim kolegama tokom poplava.

Predsjednik KUD-a “Bosiljak” iz Dervente Tomo Nagradić poručio je da će uvijek podržavati manifestacije kojima mladi čuvaju tradiciju.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA