Logo-Glas

Održane “Gospojinske dječije radosti”

30. Avgusta 2015.

Srn2015-8-30_1858591_1PETROVO – U Petrovu je danas održana manifestacija “Gospojinske dječije radosti” na kojoj su 52 dječaka i djevojčice iz ove opštine dobili po bicikl.

Bicikl je dobilo 28 djece koja su rođena u 2015. godini i 24 djeteta iz socijalno ugroženih porodica sa prebivalištem na teritoriji opštine Petrovo.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković izjavio je Srni da je ova manifestacija dio pronatalitetne politike koja se provodi u ovoj lokalnoj zajednici.

On je rekao da su u opštinskom budžetu obezbijeđena sredstva za novorođenu djecu, ali da su nedovoljna za zaustavljanje “bijele kuge”, koja je, kako je istakao Petković, prisutna i u opštini Petrovo.

Petković očekuje da će sa nivoa Republike Srpske biti podržani pronatalitetni projekti, posebno u rubnim opštinama kakva je i opština Petrovo i u kojoj je zabilježen povećan trend odlaska u druge, uglavnom veće gradske sredine i u inostranstvo.

Milenko Ristić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića, rekao je da će Ivanićev kabinet podržavati sve slične akcije, posebno one koje doprinose dobrobiti djece i svake lokalne zajednice.

– Ovakve manifestacije, koje se održavaju zbog najmlađih i povećanja nataliteta su dobrodošle – rekao je on.

Paroh petrovljanski Nikola Pekić besjedio je o značaju i ulozi u društvu pravoslavnog braka i porodice i pozvao roditelje u opštini Petrovo da stvaraju potomstvo i tako doprinesu dobrobiti Republike Srpske.

Vedad Džaferagić iz organizacije “Vorld vižn” poručio je da će ova nevladina organizacija podržavati projekte čiji su korisnici djeca životne dobi do pet godina i rekao da svi projekti imaju za cilj praćenje razvoja djece u ranom rastu i razvoju.

Organizator “Gospojinskih dječijih radosti” bili su opština Petrovo, a sponzori srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, nevladina organizacija “Vorld vižn” i privrednici iz opštine Petrovo.

(IZVOR. SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA