Logo-Glas

Održani 5. Gastro susreti u Modriči

11. Maja 2018.

susretiMODRIČA – U Modriči je organizovana privredno – turistička manifestacija “5.Gastro susreti – Modriča 2018” u organizaciji Turističke organizacije Modriča. Učešće je uzelo 20 izlagača iz Brčko Distrikta, Šamca i Modriče.

Bilo je manje izlagača nego prošle godine, ali zbog raznovrsne ponude posetioci su u prolazu govorili kako su zadovoljni.

Izlagači vedrog duha, spremni za šaljive tonove i celodnevno druženje. Jovan Mitrović pripremio je riblji paprikaš na štandu Sportsko – ribolovnog društva “Optima” Modriča.

– Sve je potrošeno, zato smo ga i pripremali. Recept uspeha neka ostane tajna. Naš cilj je da budemo bolji od modričkih lovaca. To je znak da smo dobri – šaljivo će on.

Gordana Narić stalni je učesnik ove i sličnih manifestacija u zemlji i u inostranstvu. Bila je bogata ponuda slatkog programa.

– Ova manifestacija mnogo znači za Modriču. Da ljudi vide šta sve imamo. Za mene je ovo prilika da pokažem šta znam. Mislim da znam više nego sam ovde pokazala – istakla je Narić.

Med kao hrana, a ne kao lek

susreti 2Miloš Lučić je dugogodišnji pčelar iz Šamca.

– Prirodni med i lekoviti preparati od bilja i meda su bili moja ponuda. Punih 15 godina sam izlagao širom BiH, što govore medalje, diplome i zahvalnice. Med treba koristiti kao hranu, a ne kao lek. Kada postane lek, obično bude kasno – rekao je Lučić.

Direktorka Turističke organizacije Modriče Aleksandra Tošanović rekla je da su učesnici 5.Gastro susreta u Modriči bili izlagači iz Brčko Distrikta, Šamca i grada domaćina. Cilj je uvek isti.

– Manji je broj izlagača nego lane. Ipak, posetilaca je više nego prošle godine. Cilj je promocija gastro ponude modričkog kraja i šire u tradicionalnim jelima i slatkom programu – rekla je ona.

Organizator ove manifestacije bila je lokalna Turistička organizacija uz svesrdnu podršku opštine Modriča.
(AUTOR: Slađan Jeremić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA