Logo-Glas

Održava se manifestacija “Igrajmo i pjevajmo – za mir”

10. Aprila 2016.

33be4ccffe097a9652e4e2eae0eeebe8_XL

DOBOJ – U Doboju se danas održava manifestacija “Igrajmo i pjevajmo – za mir”, čiji je cilj resocijalizacija i društvena integracija ratnih veterana sa invaliditetom.

Predstavnik Udruženja amputiraca iz Doboja Zoran Panić rekao je Srni da manifestacija omogućava ratnim veteranima sa invaliditetom da se međusobno druže, razmjenjuju iskustava, te da ukažu javnosti na svoj težak položaj.

U okviru programa planirani su govori žrtava rata, turnir u sjedećoj odbojci za invalide i smotra kulturno-umjetničkih društava iz Doboja, Dervente i Maglaja.

Koordinator projekta “Igrajmo i pjevajmo – za mir” Mara Milanković Daradan, koja je i invalid rata, ističe da je cilj današnje manifestacije da se, prvenstveno mladim ljudima, prenesu iskustva kako ne bi doživjeli istu tragičnu sudbinu.

Projekat je podržao USAID posredstvom projekta “Pro budućnost” koji “Katolik rilif servis” sprovodi u saradnji sa Fondacijom “Mozaik”, “Karitasom” BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banjaluka i Međureligijskim vijećem BiH.

Manifestaciju “Igrajmo i pjevajmo – za mir” organizovalo je Udruženje ratnih vojnih invalida opštine Derventa u Sportskoj dvorani Srednjoškolskog centra u Doboju.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA