Logo-Glas

OFS Doboj: Problemi nisu ugasili fudbal

5. Decembra 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADOBOJ – Iako je početak prvenstvene sezone u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Doboj nagovještavao velike teškoće fudbal se, ipak, nije ugasio. Naime, velike poplave uništile su nekoliko stadiona, a ekipe su ostale bez osnovnih sredstava – opreme. Takmičarska sezona je počela traljavo jer su na startu od šest odigrana tri susreta, da bi u drugom kolu već osam ekipa bilo spremno, a od trećeg prvenstvo je počelo normalno da se odvija.

– Od planiranih 66 utakmica odigrano je 60, a nakon poslednjeg redovnog kola odigrana su još četiri odgođena susreta. Dva preostala susreta i to BSK – Vučijak i Polet – 27. juli odgođeni za proljeće pred početak nove sezone uz dogovor klubova – rekao je Vjekoslav Kovačević, predsjednik Takmičarske komisije MFL Doboj.

On je, međutim, naglasio da su aspirenti za prvo mjesto Zvijezda (Kakmuž) i Hajduk (Kožuhe) stavili primjedbe na regularnost prvenstva, ali da nemaju osnovu jer su uvaženi stavovi ugroženih klubova (Vučijak, Polet, BSK) koji nisu bili u mogućnosti da budu domaćini u prva tri kola. Istina, dvije utakmice Vučijaka registrovane su službenim rezultatom za protivnike ali ova ekipa dostavila je garancije nadležnih o izmirenju dugova prema službenim licima i Savezu tako da nastavlja takmičenje na proleće.

– Neshvatljivo je kako se pojedini klubovi mogu pozivati strogo na pravila kada su bili svedoci teške situacije nastale vremenskim nepogadama, odnosno poplavom u kojoj je Vučijaku uništen teren i otišla sva infrastruktuira na stadionu i oprema. Pa gde je tu solidarsnost jer ovo je rang u kom je prvi put ove takmičarske sezone 12 ekipa, što je za svaku pohvalu. Smatram da fer-plej mora biti iznad interesa pojedinaca iz klubova koji žele prvo mjesto i treba da iskažu solidarnost a ne da iznose neargumentovane dokaze o neregularnosti prvenstva – naglasio je Zlatko Spasojević, predsednik OFS Doboj.

I komesar za suđenje Vlado Marković je nagalsio da su službena lica, delegati i sudije, u granicama mogućnosti uspješno obavili posao a nezadovoljnih je uvek bilo i biće.

– Umjesto da izrazimo zadovoljstvo što smo uključili veliki broj mladih sudija i delegata, njih pedesetak, više pažnje posvećujemo neargumentovanim istupima pojedinaca iz klubova koji imaju velike aspiracije, a na terenu se nisu pokazali u pravom izdanju. Zadovoljan sam kako su mlade sudije obavile posao na terenu i kroz naredne seminare pred novu sezonu ukazaćemo na propuste koji su bili, a to treba da se uradi i sa delegatima – rekao je Marković.

– Moram da kažem da petu fudbalsku ligu, odnosno Međuopštinsku, ne možer da vodi niko izuzev OFS Doboj, a oni koji svoje nezadovoljstvo iskazuju i upućuju primjedbe Područnom fudbalskom savezu nemaju nikakvog osnova. Ukoliko smatraju da OFS Doboj nije njihova matica neka slobodno traže gdje će se ubuduće takmičiti – bio je kategoričan u zaključku Zlatko Spasojević.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su izvještaje oba komesara, a prihavtili su i prijedlog komisije za izbor najboljih u 2014. godini kao i sastav Organizacionpog odbora tradicionalnog Božićno novogodišnjeg turnira u malom fudbalu “Doboj 2015”.

(AUTOR: Slobodan Babić)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA