Logo-Glas

Okončani radovi na uređenju potoka Liješanj

24. Aprila 2015.

gradilište na lokaciji kanala LiješanjDOBOJ – Radovi u vrijednosti oko 236.000 KM na regulaciji i čišćenju dobojskog potoka Liješanj završeni su i više neće biti opasnosti od poplava na području grada Doboja, kadaje riječ o ovom potoku, saopšteno je iz gradske Administrativne službe.

Projektom, čiji je investitor Javna ustanova “Vode Srpske”, obuhvaćen je prostor od ušća Liješnja u rijeku Bosnu, pa uzvodno u dužini od oko 180 metara.

Izgrađen je odbrambeni nasip prema Doboju u dužini od 105 metara, a od toga je 64 metra parapetni zid od armiranog betona.

Visina nasipa jednaka je visini nasipa magistralnog puta, odnosno 25 centimatara je iznad donje kote ploče na magistralnom putu.

Izvršeno je oblaganje dna kanala i kosina kanala sa kamenom krupne granulacije, čime je kanal zaštićen od erozije.

Izvršeno je uklanjanje cjevastog propusta iz tijela kanala sa nasipnim materijalom, te je urađena sanacija jedne i izgradnja dvije kaskade u koritu potoka, čime je usporen tok vode.

Komunalna policija grada Doboja posebno će kontrolisati i sankcionisati pojedince koji budu ovaj potok koristili za odlaganje smeća i otpada bilo koje vrste.

Gradska uprava Doboja i CRS Sarajevo planiraju u narednom periodu da na Liješanj potoku zamijene četiri mosta novim, koji će omogućiti puni protok vode kroz kanal.

Ovi radovi biće završeni za oko 60 dana, čime se dodatno smanjuju rizici od poplava na području naselja Usora, navedeno je u saopštenju.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA