Logo-Glas

OPASNA PO ZDRAVLJE DJECE: “Basmati riža” prepuna pesticida

18. Maja 2018.

riza22SARAJEVO
– Agencija za bezbjednost hrane BiH posredstvom Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje EU obaviještena je da je u BiH isporučen proizvod “Basmati riža” brenda “Atri” (Atry), uvoznika “Investitor” iz Ilijaša, u kojem je utvrđena nedozvoljena količina ostataka pesticida.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH saopšteno je da je procjenom rizika utvrđeno da, u slučaju akutne izloženosti unosu ostataka hlorpirifosa u utvrđenim koncentracijama, ovaj proizvod predstavlja visok rizik po zdravlje djece.

– S ciljem zaštite zdravlja, potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučujemo da ga ne konzumiraju – naglašava se u saopštenju.

Agencija je svu raspoloživu dokumentaciju dostavila na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u BiH od kojih je zatraženo da “sprovedu mjere kontrole, utvrde sljedivost proizvoda i dostave Agenciji povratnu informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima kontrole”.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH napominju da će detaljnije informacije biti poznate nakon prijema povratne informacije.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

BLOKIRANE PARE OD AKCIZA: “Autoputevi Republike Srpske” vratili ratu k... // Poreski obveznici su direktno iz budžeta RS platili ratu kredita od 11,9 miliona evra jer je “Autoputevima Republike Srpske” blokiran nov...
Uputstvo za glasanje van BiH // BEOGRAD - Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu pozvalo je sve sunarodnike u Srbiji i širom svijeta porijeklom iz BiH da se do 24. j...
TEGELTIJA: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj // BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će do kraja godine u Srpskoj doći do rasta penzija. - Razmat...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA