Logo-Glas

OPASNA PO ZDRAVLJE DJECE: “Basmati riža” prepuna pesticida

18. Maja 2018.

riza22SARAJEVO
– Agencija za bezbjednost hrane BiH posredstvom Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje EU obaviještena je da je u BiH isporučen proizvod “Basmati riža” brenda “Atri” (Atry), uvoznika “Investitor” iz Ilijaša, u kojem je utvrđena nedozvoljena količina ostataka pesticida.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH saopšteno je da je procjenom rizika utvrđeno da, u slučaju akutne izloženosti unosu ostataka hlorpirifosa u utvrđenim koncentracijama, ovaj proizvod predstavlja visok rizik po zdravlje djece.

– S ciljem zaštite zdravlja, potrošačima koji su kupili ovaj proizvod preporučujemo da ga ne konzumiraju – naglašava se u saopštenju.

Agencija je svu raspoloživu dokumentaciju dostavila na dalje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u BiH od kojih je zatraženo da “sprovedu mjere kontrole, utvrde sljedivost proizvoda i dostave Agenciji povratnu informaciju o poduzetim mjerama i rezultatima kontrole”.

Iz Agencije za bezbjednost hrane BiH napominju da će detaljnije informacije biti poznate nakon prijema povratne informacije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA