Logo-Glas

Opasnost od novonastalih oštećenja na kolovozu

1. Marta 2015.

put cesta oštećenjeSaobraćaj se u većem dijelu Republike Srpske odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje i kamenja, a dodatnu opasnost u vožnji mogu predstavljati i novonastale rupe na kolovozu koje su ispunjene vodom i slabo uočljive.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Karanovac – Kneževo – Ugar, Šipovo – Strojice, Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača, Šekovići – Caparde, Brodar – Rudo, Višegrad – Vardište i Rogatica – Ustiprača.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini – granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac – Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje – entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog deminiranja terena povremeno dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje – Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova.

Na dionicama Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom.

Na području Federacije BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrom kolovozu i uz umjeren promet vozila.

Na magistralnom putu Bugojno – Novi Travnik u Rostovu saobraćaj se zbog odrona odvija usporeno, jednom trakom.

Povodom 1. marta, koji se u FBiH obilježava kao “dan nezavisnosti BiH”, sutra do ponoći, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA