Logo-Glas

Oprez! Kolovozi zasnježeni, mokri i klizavi!

26. Decembra 2014.

kolovoz-maglaU Republici Srpskoj i Federaciji BiH  kolovozi su pretežno mokri, mjestimično zasnježeni i klizavi, a na području Kneževa ima mjestimično ugaženog snijega na asfaltu.

U kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, a jutros je nešto izraženija na području Istočnog Sarajeva i Sokoca, saopšteo je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, saobraćaj je zbog radova preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac – međuentitetska granica, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na magistralnom putu Banjaluka – Čelinac, u mjestu Vrbanja, kao i na magistralnom pravcu Zvornik – Drinjača, u mjestu Đevanje.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj, na dionicama Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja, tako da će povremene petnaestominutne obustave biti aktivne svaki puni čas radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U FBiH jutros se saobraća otežano i usporeno, snijeg slabog do umjerenog inteziteta pada u centralnom i istočnom dijelu, a u višim planinskim predjelima zadržava se na kolovozu. Zbog niskih jutarnjih temperatura i u nižim područjima moguća je poledica kolovozu.

Na snazi je obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranja klizišta, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima u BiH trenutno nema dužih čekanja.

(IZVOR: SrpskaCafe/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA