Logo-Glas

Opština podijelila sadnice četinara i cvijeća

9. Maja 2015.

Srn2015-5-9_155751_0DERVENTA – Opština Derventa podijelila je danas građanima i predstavnicima škola i javnih ustanova 240 sadnica četinara i 1.320 sadnica raznog cvijeća, u okviru globalne volonterske akcije “Uradimo to – očistimo zemlju za jedan dan”.

Stručni saradnik za komunalne poslove u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove opštine Derventa Brankica Budušić rekla je da je opština platila nabavku sadnica drveća i cvijeća.

– Sadnice su preuzeli građani, predstavnici javnih ustanova i škola, nakon čega će obaviti njihovu sadnju. Podijeljene su i vreće i rukavice učesnicima volonterske akcije čišćenja našeg grada – rekla je Budušićeva.

Ona je dodala da je interes stanovništva za učešće u akciji daleko iznad očekivanja lokalne zajednice, a lijepo vrijeme je išlo na ruku organizatorima da sve prođe u najboljem redu.

Predsjednik Upravnog odbora Sportsko ribolovnog društva “Ukrina” Derventa Mirko Bjelić rekao je da su ribolovci nešto ranije, u tri organizovane akcije, čistili obale rijeke Ukrine i takmičarske staze na rijeci Savi.

– I danas smo uključeni u akciju, i to je aktivnost koju ribolovci rade tokom redovnih aktivnosti. Dva puta smo čistili obale Ukrine, a jednom prostor takmičarske staze na rijeci Savi. Sutra organizujemo sekcijska takmičenja, i možemo reći da je sve spremno i očišćeno za početak takmičenja koje se održava između dva mosta na rijeci Ukrini – naveo je Bjelić.

Današnjoj akciji odazvali su se učenici Osnovne škole “19. april” iz Dervente, ribolovci, ali i značajan broj stanovnika Dervente.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA