Logo-Glas

Osnovci iz Sjenine Rijeke kod Doboja obilježili Međunarodni dan zdrave hrane (FOTO)

17. Oktobra 2019.

DOBOJ – Prema kalendaru zdravlja, 16. oktobar obilježava se kao Međunarodni dan zdrave hrane, a Osnovna škola ”Petar Kočić” iz Sjenine Rijeke kod Doboja pridružila se obilježavanju ovog značajnog datuma organizujući šetnju učenika i nastavnika područnih škola iz Sjenine, Zelinje, Gornje i Donje Paležnice ka centralnoj školi u Sjenini Rijeci, saopšteno je iz ove škole.

Učenici naoružani dobrim raspoloženjem i transparentima, koji pozivaju na pravilnu ishranu, prošetali su duž nekoliko pomenutih sela.

Po dolasku, uz pomoć nastavnika i roditelja učenici su izložili njihovu ponudu zdrave hrane. Školski poligon bio je prekriven štandovima sa raznovrsnom domaćom hranom i mnogobrojnim napicima pripremljenim u kućnoj radinosti.

U vrijeme brzog načina života i brze ishrane veoma je važno podsjetiti učenike na osnovna načela pravilne ishrane, što je u ovoj školi učinjeno i preko mnogobrojnih radionica. Učenici nižih razreda prisjetili su se koje žitarice gajimo u našoj okolini, a zatim su ih iskoristili za stvaranje maštovitih mozaika. Njihovi drugari pokazali su izvanredno umijeće u aranžiranju voća, a oni sa najistančanijim čulom okusa uspješno su prepoznavali sastojke zdravih napitaka, dodaje se u saopštenju škole.

Učenici viših razreda pokazali su spretnost, ali i znanje pri savladavanju poligona sa preprekama. Neke od prepreka na koje su naišli bile su asocijacije sa voćem i povrćem, igra iks-oks postavljena na nešto drugačiji način, tradicionalno komljenje kukuruza i odgonetanje zapetljanih zagonetki.

“Osnovna škola ”Petar Kočić” iz Sjenine Rijeke nastaviće da radi na formiranju ispravnih stavova kod učenika. Zdrava hrana znači i zdravo djetinjstvo!”, navode u ovoj školi.

(FOTO: OŠ “Petar Kočić” Sjenina Rijeka)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA