Logo-Glas

Osobama rođenim u oktobru sudbina je zapisana prije 200 godina

5. Oktobra 2017.

oktobarZa razliku od horoskopa koji je čovjekovu sudbinu određuje prema zvijezdama, narod je još prije 200 godina imao svoj način proricanja sudbine. Proricao je sudbinu prema mjesecima rođenja neke osobe. To proricanje se naziva “Roždanik”, a to je u stvari horoskop, samo ispričan prostim narodnim jezikom.

Ako je vjerovati našim starima i Roždaniku, osobe rođene u oktobru, u zavisnosti kog su spola, očekuje ovakva sudbina:

Sin koji se rodi pod nebeskim znakom Škorpije može lako da se oda bludnim stvarima ako od svojih roditelja ne bude pravilno vaspitan. Zle je i opake naravi, voli novac i sklon je lažima i prevarama.

No, pored svih ovih svojih nedostataka bit će sklon ka dobrim djelima, radi čega će biti poštovan od velike gospode i starješina. Mnoga će dobra činiti, a malo primati. Bit će srednjeg tjelesnog uzrasta, imat će veliki korak i bit će sasvim hladnokrvan, dostignut će poveći čin i bitće ljubljen od mnogih, no on će sam biti sasvim odan ženskom spolu. Putovat će po vodi, a ranit će ga drvo i gvožđe.

Znak rođenja imat će na plećkama ili grudima. U novembru imat će veliku korist, a skoro svake zime bit će bolješljiv. U aprilu ako se oženi, bit će srećan u braku. U junu će imati veliku sreću. U septembru bit će u nevolji, to jest povrijedit će ga nekakve lažne tužbe, no naposlijetku izaći će sve na dobro.

Život mu se dijeli u dva odsjeka, ako preživi 44. doživjet će i 80. godinu. Sudbina smrti mu je mjesec maj; zato neka se tada čuva od vode. Bolovat će od kostobolje i groznice.

Žensko rođeno ovoga mjeseca bit će visokog uzrasta, očiju velikih, duge kose i tijelom lijepa i nježna.

U trećoj godini bolovat će, radit će sve na svoju volju, od vode će se uplašiti a od vatre propatiti.

Lako svojim ponašanjem zadobije povjerenje i naklonost velike gospode. Imat će valjanu djecu, a ona sama će voljeti svoje roditelje i bit će sa njima pažljiva. Brzo će se naljutiti i ožalostiti, a još brže odljutiti i razveseliti.

Za drugim mužem neko vrijeme će biti brižna. Bolovat će u 3, 12, 27. i 36. godini. U sredini svoga vijeka past će u tešku bolest, što ako preživi, doživjet će do 89. godine, no zatim ubrzo će umrijeti. Bolovat će od glave i trbuha.
(IZVOR: Avaz)

Čitajte još

Meksička navijačica zaludjela svijet savršenim grudima // Iz dana u dan iz Rusije stižu fotografije atraktivnih djevojaka koje sa tribina bodre svoje reprezentacije. Posljednja u nizu je atrakti...
Trikovi za prepoznavanje zrele i slatke lubenice // Lubenica gasi žeđ, a u 100 grama nalazi se samo tridesetak kalorija. Izvrstan je izvor vitamina A i C, kalija te magnezija. Lubenic po...
Zašto sudije prije utakmica zaviruju u gaće igračima? // Fudbaleri na Mundijalu moraju da vode računa o svemu prije nego što izađu na teren, stroga FIFA pravila su dotjerana do te mjere da ne sm...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA