Logo-Glas

Osuđen za ubistvo maćehe

12. Novembra 2014.

Sud suđenje ročišteDOBOJ – Okružni sud u Doboju proglasio je Velimira Radovanovića iz dobojskog naselja Kostajnica krivim za ubistvo maćehe Zagorke Radovanović i osudio na kaznu zatvora od 14 godina i 4 mjeseca.

Optužnica ga tereti da je s umišljajem lišio života jedno lice i pri tom doveo u opasnost život još jednog lica, te neovlašćeno držao oružje, municiju i eksplozivna sredstva, saopšteno je iz Okružnog suda.

R.V. je, naoružan automatskom puškom i ručnom bombom, 29. marta došao do porodične kuće, vlasništvo njegovog polubrata R.D. i njegove maćehe R.Z. u Kostajnici, sa kojima je bio u lošim odnosima zbog neriješenih imovinsko-pravnih pitanja, “u namjeri da ubije maćehu, pri tome s umišljajem dovodeći u opasnost život polubrata”.

Velimir je u stanju smanjene uračunljivosti, ali ne i bitno, iz automatske puške ispalio više hitaca u pravcu prozora dnevnog boravka, nakon čega je, krećući se prema ulaznim vratima, ispalio više hitaca u pravcu prozora na prostoriji kuhinje, kao i u pravcu ulaznih vrata, usljed čega je jedno zrno metka kalibra 7,62 mm pogodilo R.Z. Jedan metak pogodio je gornji dio ulaznih vrata spavaće sobe, usljed čega su se odlomili dijelovi vrata, koji su pogodili oštećenog R.D.

Optuženi je bacio ručnu ofanzivnu bombu M-94 na pod predulaza ispred prozora kuhinje, koja se nije aktivirala, nakon čega se udaljio u pravcu kamene stijene iznad njegove porodične kuće.

R.Z. je zadobila teške tjelesne povrede od kojih preminula 9. aprila u dobojskoj Bolnici “Sveti apostol Luka”.

Optuženom se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru, počev od 2. aprila.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA