Logo-Glas

Otežan saobraćaj na većini pravaca

7. Februara 2015.

snijeg-putevi-vrijemeU Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se ovog jutra na većini puteva odvija otežano i usporeno, na području donjeg Podrinja u nižim krajevima pada kiša koja ledi pri kolovozu, dok u višim predjelima pada snijeg.

Snijeg promjenjivog intenziteta pada i u ostalim krajevima, na kolovozima u nizinama mjestimično ima raskvašenog snijega i bljuzgavice, a na svim dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na širem području Romanije za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca, ali se za ovu kategoriju vozila preporučuju i na ostalim dionicama koje vode preko planinskih prevoja.

Na putevima Prijedor-Novi Grad, Prijedor-Sanski Most i Kozarska Dubica-Gradiška, zbog težine snijega dolazi do obaranja stabala na kolovoz, a zbog snježnih nanosa i dalje je neprohodan regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Učestali su odroni na dionicama Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, LJubovijski most-Drinjača i Šekovići-Caparde, Rogatica-Ustiprača, Višegrad-Vardište i Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja su kratkotrajna, a zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, na Graničnom prelazu Izačić obustavljen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi 7,5 tona.

(IZVOR: SRNA)

 

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA