Logo-Glas

Otvoren 14. Sajam privrede i turizma u Derventi

21. Avgusta 2019.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić i ministar preduzetništva u Vladi Republike Srpske Vjekoslav Petričević otvorili su danas 14. izdanje Sajma privrede i turizma u Derventi na kojem je svoje proizvode i usluge predstavilo oko 120 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske, piše DerventaCafe.

Ministar Petričević rekao je ovom prilikom da je Derventa od 2013. godine član saradničke mreže koja daje podršku investicijama stranih ulagača.

– Derventa predstavlja primjer uspješne opštine i domaćinskog odnosa vlasti i jedna je od zajednica koja ima sluh za privredu i privredni razvoj. Po tome je primjer ostalima i mi je podržavamo i našim prisustvom ovdje, poručio je Petričević.

Načelnik opštine Milorad Simić podsjetio je da u Derventi radi gotovo 7.000 ljudi u oko 800 privrednih subjekata, koji su zajedno ostvarili izvoz u vrijednosti 344,5 miliona maraka.

– Recept za uspjeh je transparentnost, a pored toga imamo sluh za privrednika, tako da nije slučajno da imamo 32 strana investitora kojim uvjek pružamo ruku, a ne smijemo zaboraviti ni domaće kojima pružamo obje. Za takav rad nagrađeni smo ovim veoma dobrim rezultatima, kao i brojnim nagradama, rekao je Simić.

Direktor SKC Derventa Miroslav Simić, u ime organizatora Sajma, rekao je da manifestacija zadovoljava najviše standarde i kriterijume, zahvalivši se izlagačima koji redovno dolaze na derventski sajam.

Svečanom otvaranju prisustvovali su, pored opštinskog rukovodstva, načelnik opštine Brod Ilija Jovičić, narodni poslanik Igor Žunić, delegacija opštine Modriča i drugi uvaženi gosti.

Sajam je otvoren do 23. avgusta do 15 časova.

(IZVOR: DerventaCafe)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA