Logo-Glas

Otvoren klub za djecu “Bambi”

9. Marta 2015.

"Bambi"DERVENTA – U Derventi je danas ozvaničen rad predškolske ustanove Klub za djecu “Bambi” i priređena je priredba povodom Međunarodnog dana žena.

Svečnosti u ovoj ustanovi prisustvovao je načelnik opštine Derventa Milorad Simić, koji je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio kada je riječ o uslovima za smještaj i boravak djece.

On je istakao da su novi smještajni kapaciteti za mališane potrebni Derventi, jer su Dječijem obdaništu “Trol” popunjeni kapaciteti, te nedostaje oko 100 mjesta za boravak mališana.

– Ovdje su korektni uslovi za boravak. U razgovoru sa roditeljima djece primijetio sam njihovo zadovoljstvo, ali i osmjehe na licima mališana – rekao je Simić.

Prema riječima vlasnika “Bambija” Radenka Railića, ustanova ima mjesta za 70 djece, a trenutno je pohađa 50 mališana.

– Ustanova je počela da radi prije četiri mjeseca, ali svečanost otvaranja održana je danas, kada su mališani pokazali šta su naučili. Sa djecom rade tri vaspitača, ali sa povećanjem broja djece u ustanovi angažovaćemo i dodatne vaspitače. Osim cjelodnevnog boravka, roditelji koriste i mogućnost da dovedu djecu na čuvanja i na manji broj časova – rekao je Railić.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA