Logo-Glas

Ove fotografije nastale na Gugl Mapsu niko ne može objasniti

28. Januara 2018.

873x400Vanzemaljci, anđeli, demoni i BigFoot – neke su od teorije koje prate ove neobične prizore koje je na kameri zabilježio Gugl Maps.

YouTube kanal Dark5 prestavlja pet misteroznih bića za koje neki tvrde da su obična slučajna prikaza i glupost, dok drugi vjeruju da u tome ima nešto više…

5. U Florianopolisu u Brazili na snimci ulice iz 2013. Gugl je zamutio prizor onog što se čini kao običan reklamni izlog. Ipak, približavanje prizora odaje nešto što nalikuje na lik i lice iz noćnih mora koje kao da se probija iz mraka neke druge dimenzije. Neki vjeruju da je riječ o Cabeca Satanica, odnosno lutajućoj glavi čije široko postavljene oči i zao smiješak usijavaju strah onima koji prolaze sami u mraku.

4. Prizor iz 2015. iz francuskog Nancya otkriva balkon koji izgleda kao da je fotografski izmijenjen u pokušaju da se prikrije jezivo neidentificirano stvorenje koje se vidjelo 2011. Na toj se slici nalazio neki oblik deformiranog stvorenja, a mnogi su ga nazvali vanzemaljcem. Prema teoretičarima zavjere, budući da je fotografija spremljena prije nego su je s Gugla cenzurirali, potom i prepravili – to definitivno nije bez razloga. Naknadno se pojavilo još neobičnih fotografija sličnih prizora, koje je Gugla redovno uklanjao.
3. Uz kanadsku je autocestu 2013. oko Google Mapsa uhvatilo neobičnu sjenu, da bi se vrlo brzo tamna figura povukla u gustu šumu Britanske Kolumbije duž potoka. Lovci na BigFoota od tada tvrde da je to stvorenje on, budući da je to područje poznato po navodnim viđenjima BigFoota, osobito dijelovi uz pitku vodu. Slična je stvar viđena na snimci iz kanadskog Redwoodsa 2015.

2. U britanskom je Liverpulu na Strit vju (View) snimci iz 2014. navodno duh plavokose djevojčice koji se naviruje kroz prozor napuštenog sirotišta. Taj se kompleks otvorio 1874., no 1954. je pretvoren u bolnicu za duševno poremećene s kriminalnim prekršajima. Od 1997. prostor je napušten, a lokalci tvrde kako je mjesto opsjednuto – kontinuirano se prijavljuju neobični zvukovi, svjetla…

1. U Italiji je na Google Mapsu je prikazana vrlo neobična formacija oblaka. Skeptici su to proglasili najavom Apokalipse, a slična se stvar dogodila u švicarskom Quartenu. Neki tvrde da su to prikazi anđela koji čuvaju Zemlju od demona.
(IZVOR: Avaz)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA