Logo-Glas

Ove godine stipendije za 76 predmeta

25. Marta 2015.

Šef Odsjeka za društvene djelatnosti Krsto BajkanovićŠAMAC – Opština Šamac ove godine stipendiraće ukupno 76 studenata za šta je u budžetu predviđeno 105.000 KM.

Iz budžeta opštine Šamac 50 studenata već prima stipendiju, a u toku ovog mjeseca biće potpisani ugovori sa još 26 novih stipendista. Visina mjesečne stipendije iznosi 100 KM.

Šef Odsjeka za društvene djelatnosti Krsto Bajkanović rekao je da su pravo na stipendiju imali svi koji žive na ovom području, a studiraju na državnim fakultetima u Republici Srpskoj, BiH i republikama bivše Jugoslavije.

Prednost na konkursu imala su djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, te djeca iz porodica gdje studira dvoje ili više članova, kao i oni koji su upisali fakultete sa deficitarnim zanimanjem.

Bajkanović je napomenuo da je načelnik opštine Savo Minić iz svog granta za 43 studenta odobrio po 100 KM jednokratne pomoći za pet mjeseci ove godine.

Bajkanović je napomenuo da ova lokalna zajednica na različite načine ulaže u obrazovanje mladih, što potvrđuje i podatak da je za pet svršenih studenata ekonomije i prava obezbijeđen volonterski rad u opštini.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA