Logo-Glas

Ovo je spisak namirnica sa nula kalorija

28. Oktobra 2015.

povrceKada razmišljamo o ishrani, prva stvar na koju pomislimo jesu kalorije.

Često se dešava da kada želimo da izgubimo višak kilograma planiramo našu ishranu na osnovu unosa kalorija. Međutim, za zdravu ishranu je najvažnije da jedete zdravu hranu.

Donosimo vam spisak namirnica koje skoro da nemaju kalorije. Na ovom spisku se nalaze namirnice koje su pune hranljivih sastojaka i kalorije su praktično zanemarljive. Ovo će vam svakako pomoči da izgubite na težini. Manja količina kalorija pomoći će u održavanju dobrog zdravlja i telesne težine.

Karfiol: Ovo je hrana koja nema kalorija u sebi. Karffiol je odlična namirnica u borbi protiv raka, sadrži hranljive sastojke i vitamine. Provjerite da li ste dodali dobar deo karfiola na vašem tanjiru ove nedelje.

Kafa: Kafa takođe nema kalorija. Dakle, kada sljedeći put uživate u šoljici kafe ne mislite o kalorijama.

Potočarka: Ovo je jedinstvena hrana koja je osvježavajuća i ima samo 4 kalorije. Ovo je jedna od najboljih namirnica za mršavljenje, kao i održavanja nivoa kalorija.

Zelena salata: Zelena salata ima samo 5 kalorija! Dodajte zelenu salatu vašem obroku, bez dvoumljenja i uživajte u mnogim blaogdetima koje ova salata pruža. Odlična je za kožu, blagotvorno djeluje na nerve, bubrege i srce.

Rukola: Ovo je jedna od najboljih namirnica sa samo 4 kalorija po porciji. Pomalo ljut ukus rukole obezbijediće vašem tijelu potrebnu količinu kalijuma, vlakana i vitamina koji pomažu u mršavljenju.

Limun: Svaki od limuna ima samo 20 kalorija. Limun je prepun vitamina C i predstavljaju odličan izbor zdrave hrane. Dakle, provjerite da li ste uključiti limun u vašoj ishrani.

Kupus: Svaka glavica kupusa ima samo 22 kalorije. Kupus je odličan kao prevencija u borbi protiv raka i sadrži mnoge hranljive sastojke. Takođe je bogat vitaminima koji su zdravi za telo.

Paradajz: Da, paradajz ima samo 22 kalorije. Možete ga jesti sirov, kao salatu ili skuvan. Konzumiranje više paradajza daje sjaj vašoj koži i pomaže da uklonite toksine iz tijela.

Špargle: Ova hrana ima oko samo 27 kalorija. Špargle vam pomažu da ostanete zdravi i da ostanete siti. Ova namirnica svakako zaslužuje mjesto na našoj listi, hrane bez kalorija.

(IZVOR: Nezavisne/ženskimagazin.rs)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA