Logo-Glas

15. Decembra 2017.

azra bašićSARAJEVO – Iznošenjem završnih riječi odbrane danas će u Sudu BiH biti nastavljeno suđenje Azri Bašić za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu JNA u Derventi i na području sela Polje 1992. godine.

Na ročištu održanom Continue reading

19. Maja 2017.

Obren PetrovićSARAJEVO – Unakrsno ispitivanje svjedoka Tužilaštva BiH Obrena Petrovića na suđenju Milanu Ninkoviću i trojici optuženih za ratni zločin na području Doboja tokom 1992. i 1993. godine biće nastavljeno u utorak, 23. maja.

Milan Ninković, Borislav Paravac, Andrija Bjelošević Continue reading

16. Februara 2017.

DerventaDERVENTA – Boračka organizacija opštine Derventa šokirana je današnjoj presudom Suda BiH kojom je, kako se ističe, mučitelj derventskih Srba Almaz Nezirović osuđen na dvije godine zatvora, što predstavlja još jednu potvrda da za pravosuđe BiH patnje srpskog Continue reading

8. Februara 2017.

alija-mahmuljin-delicSARAJEVO – U nastavku suđenja komandantu Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakibu Mahmuljinu za zločine nad zarobljenim srpskim civilima i vojnicima na području Zavidovića i Vozuće 1995. godine, svjedoci Izudin Hajdarhodžić i Šemsudin Starčević izjavili su da su na Continue reading

5. Jula 2016.

Sud BiH i Tužilaštvo BiH

SARAJEVO – Suđenje Milanu Ninkoviću, Borislavu Paravcu, Andriji Bjeloševiću i Milanu Saviću, optuženim za zločine u Doboju, nakon višemjesečne pauze, biće nastavljeno 23. avgusta, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.

Suđenje je posljednji put održano 26. aprila, a prema riječima Continue reading

LAJKUJTE NASPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA