Logo-Glas

PADAVINE NE PRESTAJU, RIJEKE RASTU: Krivaja poplavila više kuća, kritičan vodostaj Usore

13. Maja 2019.

Kiša koja neprestano pada nešto više od 24 sata izazvala je brojne probleme na sjeveru BiH, a u poslijepodnevnim satima poplavljene su i kuće u mjestu Vozuća kod Zavidovića nakon što je došlo do izlijevanja rijeke Krivaje.

Odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-17 u mjestu Papratnica kod Žepča je otežan uslijed nakupljanja oborinskih voda na kolovozu zbog čega se saobraća jednom trakom naizmjenično, a ulaz u Žepče je blokiran zbog nakupljanja vode ispod podvožnjaka.

Iako u Kantonalnoj upravi civilne zaštite ZDK i Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nemaju detaljnije informacije o stanju na terenu, prema fotografijama s mjesta događaja, rijeka Krivaja se izlila iz svog korita u mjestu Vozuća te je poplavila nekoliko kuća i prekinula putnu komunikaciju.

Vodena bujica napravila je probleme i na obilaznici kod Žepča, a aktivirano je i nekoliko odrona koji otežavaju odvijanje saobraćaja na relacijama Žepče – Zavidovići te Novi Šeher – Žepče.

Zbog povišenog vodostaja Usore, obustavljen je saobraćaj preko mosta u izgradnji, a situacija se pogoršava iz minute u minutu s obzirom da padavine ne prestaju, a vodostaji rijeka su u porastu.

(Srpskainfo/Klix)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA