Logo-Glas

PANIĆ: Vlada Srpkse vodi računa o Stanarima

7. Aprila 2015.

Željka Cvijanović Dušan Panić SNSD StanariSTANARI – Načelnik opštine Stanari Dušan Panić izjavio je da Vlada Republike Srpske, odlukom da tematsku sjednicu povodom 100 dana rada održi sutra u Stanarima, šalje jasnu poruku da će i dalje voditi računa o radu ove opštine i dobrobiti njenih građana.

Panić je Srni rekao da je zadovoljan dosadašnjom podrškom Vlade za formiranje i stvaranje uslova za normalno funkcionisanje organa lokalne samouprave.

– U narednom periodu očekujemo da se bržim tempom uvedu u sistem javne ustanove i preduzeća od interesa za Stanare, za šta je potrebna dobra koordinacija za resornim ministarstvima, da bi izbjegli pojavu `praznog hoda` u ostvarivaju prava građana – naveo je Panić.

Panić očekuje da će Vlada, osim inicijalnih sredstava za tromjesečno finansiranje opštine, imati razumijevanja i za socijalne i infrastrukturne potrebe novoformirane opštine u Republici Srpskoj.

On je naveo da su inicijalna sredstva od 120.000 KM funkcionalno i organizaciono raspoređena prema utvrđenim kriterijumima, a da će se o planu utroška razmatrati na sjednici Skupštine opštine koja je zakazana za četvrtak, 9 aprila.

Panić je rekao da je opština sa limitiranim sredstvima jer je fiskalna godina počela, navodeći da će budžet za 2016. godinu biti planiran na realnim parametrima u skladu sa ostvarenim prihodima.

On je naveo da od konstituisanja Skupštine 18. marta, provodi sve što je obećano tokom izborne kampanje, navodeći da su uposlena četiri administrativna službenika, pripremljeni neophodni opštinski akti koji regulišu administrativne, komunalne poslove, finansiranje, takse.

Prema njegovim riječima, sa predstavnicima administrativne službe grada Doboj obavljeni su razgovori o preuzimanju određenih nadležnosti, tako da će se do kraja iduće sedmice preuzeti kompletna procedura oko ostvarivanja građanskih prava, do kraja mjeseca kompletne urbanističke saglasnosti, kao i poslovi oko zanatsko-preduzetničke djelatnosti.

(IZVOR: SRNA/FOTO: Arhiva)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA