Logo-Glas

Parastos za 12 poginulih boraca iz mjesne zajednice “Rit”

25. Marta 2015.

Parastos za dvanaest poginulih boraca u RituBROD – U mjesnoj zajednici “Rit” u Brodu danas je služen parastos za dvanaest poginulih boraca u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu sa područja te mjesne zajednice.

Parastos je služio protojerej Jovo Banović, uz prisustvo članova porodica poginulih boraca, bivših boraca, te predstavnika Boračke organizacije, opštine Brod i građana.

Predsjednik Predsjedništva brodske Boračke organizacije Zoran Vidić rekao je da je ova mjesna zajednica simbol početka stradanja srpskog naroda u proteklom ratu, jer su još 1991. godine pale prve žrtve iz tog mjesta.

Vidić je podsjetio da su dva mladića iz “Rita” poginula služeći redovni vojni rok, kao pripadnici Jugoslovenske narodne armije, na ratištima u Hrvatskoj /Tenjski Antunovac i Velika Buna/ u borbama protiv pripadnika Zbora narodne garde, zatim 25. marta 1992. godine svirepo su ubijeni članovi porodica Martić i Dujanić, a 1994. godine poginuo je i Đuro Vidić, borac iz ove mjesne zajednice.

Počast poginulim borcima polaganjem vijenaca i cvijeća odali su članovi njihovih porodica, predstavnici Boračke organizacije, te predstavnici opštine Brod.

(IZVOR: SRNA)

Komentari

One Response to Parastos za 12 poginulih boraca iz mjesne zajednice “Rit”

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA