Logo-Glas

PELAGIĆEVO: Davidovićeva otvorila Međunarodni fudbalski turnir

12. Maja 2018.

fudbalPELAGIĆEVO
– Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović danas je u Pelagićevu otvorila 6. Međunarodni fudbalski turnir “Buls kup Pelegićevo 2018” za djecu uzrasta 10 i 12 godina.

Na turniru, koji se održava na stadionu Fudbalskog kluba “Pelagićevo” u Pelagićevu, učestvuju 64 ekipe iz devet zemalja.

Učesnici su tokom otvaranja turnira simbolično mahali “crvenim kartonima” na kojima su bile ispisane poruke “pokaži crveni karton šovinizmu i nacionalizmu”.

Davidovićeva je rekla da djecu od malena treba učiti da ljude cijene po dobroti, a ne po vjeri, naciji ili ekonomskom statusu.

– Divno je vidjeti ovu djecu koja koja su nosila crvene kartone sa tim porukama, jer je to prelijepa poruka koju nam šalju mladi ljudi s obzirom da su došli iz čak devet država – istakla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je poenta ovakvih turnira da se djeca druže i prevazilaze predrasude.

Sportski direktor Škole fudbala “BAAP Evrogol” Vojislav Sajlović rekao je da je moto turnira “Fudbal bez granica”, što je bila inspiracija za pisanje poruka na crvenim kartonima.

Turnir će biti igran tri dana u terminima od 8.00 do 18.00 časova, a na kraju je predviđena dodjela nagrada i priznanja.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA