Logo-Glas

PELAGIĆEVO: Otvorena nova zgrada opštine

30. Septembra 2018.

Пелагићево - отворена нова зграда оPELAGIĆEVO
– U Pelagićevu je danas otvorena nova zgrada opštine, za čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske izdvojila više od 950.000 KM.

Ovoj svečanosti je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, koji je rekao da mu je drago što je objekat u Pelagićevu otvoren, jer je Vlada Republike Srpske pružila značajnu podršku za njegovu izgradnju.

– Vlada je direktno, kroz aktivnosti koje smo vodili, izdvojila više od 950.000 KM za ovaj objekat, a to su značajna sredstva – rekao je Đokić.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske, zajedno sa Srbijom, donirala sredstva i za rekonstrukciju trga preko puta ove zgrade, koji će se zvati “9. januar”, kao i spomen-kompleksa posvećenog Vasi Pelagiću.

Načelnik opštine Pelagićevo Simo Stakić rekao je da će nova zgrada opštine biti u punoj funkciji za nekoliko dana, nakon što bude opremljena kancelarijskim namještajem.

Stakić je istakao da će ovaj objekat biti na dobrobit svih mještana, jer će u njemu biti smještene sve važnije institucije.
– Ukupna površina objekta je 1.950 metara kvadratnih, a taj prostor će zauzimati svečana dvorana, opštinska administracija, Republička uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove, Područna jedinica Poreske uprave Republike Srpske za Pelagićevo i Donji Žabar i prostorije “Pošta Srpske” – rekao je Stakić.

Otvaranju zgrade opštine prisustvovao je i NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je osveštao prostorije nove zgrade.

– Mi se trudimo da Crkva bude prisutna u našem društvu, da se svi objekti osvećuju, blagosiljaju i na taj će način ljudi koji budu radili u ovoj opštini biti blagosloveni, da ne bude tereta i svađe u ovoj kući, nego da vlada harmonija i hrišćanska ljubav – naglasio je vladika Fotije.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA