Logo-Glas

PETROVO: Biće preduzete hitne mjere za sanaciju putne infrastrukture

8. Maja 2018.

Петрово - Трнинић, Нешић, ПетковићPETROVO
– Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić najavio je da će resorno ministarstvo i Vlada Srpske preduzeti hitne mjere radi sanacije putne infrastrukture na području opštine Petrovo koja je uništena ili oštećena tokom nevremena.

– Hitno ćemo intervenisati, a na koji način biće odlučeno u dogovoru sa načelnikom opštine Petrovo i njegovim saradnicima – rekao je Trninić novinarima, nakon obilaska lokaliteta gdje je nevrijeme 5. i 6. maja uništilo putnu infrastrukturu.

On je napomenuo da javna preduzeća moraju poštivati zakonom utvrđene procedure, između ostalog raspisivanje tendera i javnog poziva, ali će se nastojati da “Putevi Republike Srpske” pronađu mogućnost da se odmah interveniše.

Петрово - Трнинић, Нешић, Петковић


Direktor preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić rekao je nakon obilaska porušenog mosta u Porječini, zbog čega je kompletna Mjesna zajednica Krtova odsječena od ostatka opštine, da će potrebna sredstva biti obezbijeđena u budžetu za redovno održavanje puteva, te dodao da će u četvrtak inženjeri procijeniti štetu.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da je već naručena projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju novog mosta, čiji bi troškovi iznosili oko 30.000 KM.

On je naveo da je jutros razgovarao sa predstavnikom Oružanih snaga BiH o eventualnom angažovanju pontonskog mosta, kao privremenom rješenju.

Петрово - Трнинић, Нешић, ПетковићOpštinsku upravu Petrovo ranije danas posjetio je i pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Čedomir Stojanović sa predstavnicima “Vode Srpske”.

Krizni štab opštine Petrovo je nakon nevremena 5. i 6. maja proglasio vanrednu situaciju, a, prema prvim procjenama, pričinjena šteta samo na infrastrukturi iznosi najmanje pola miliona KM.

Prema informacijama sa terena, poplavljeno je oko 20 domaćinstava i nekoliko privrednih subjekata, zaplavljeno je više od stotinu stambenih i pomoćnih objekata, pričinjena je velika šteta na putevima, uništen je most u Porječini.

Oštećenja su pretrpjeli i drugi mostovi u svim naseljima, a posebno most na rijeci Jadrini na putu prema manastiru Ozren.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

DJEVOJKA

VIJESTI

MIX ZONA