Logo-Glas

PETROVO: Danas uklanjanje konstrukcije mosta iz riječnog korita

30. Maja 2019.

Mehanizacija i ljudstvo Oružanih snaga BiH, skupa sa mještanima Porječine, od jutros rade na izvlačenju konstrukcije mosta iz korita rijeke Spreče, na putu Porječina – Miričina, koji se pod teretom kamiona urušio u nedjelju 28. maja.

Oružane snage su se odazvale zajedničkoj molbi opštine Petrovo i grada Gračanica za hitnom intervencijom, jer je željezna konstrukcija u riječnom korito postala zapreka koja može izazvati izlivanje rijeke u slučaju jačih padavina.

„Most je bio na samoj entitetskoj liniji, tako da je zajednički nama u opštini Petrovo i gradu Gračanica. Zato smo skupa sa kolegama iz Gračanice uputili brojne apele i molbe za pomoć, a evo Oružane snage su se prve odazvale, na čemu smo im veoma zahvalni“, rekao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković. Kako je naglasio ukljanjanje kontstrukcije iz riječnog korita samo je prvi korak u rješavanju problema, jer predstoji posao oko obezbjeđenja sredstava za ponovno spajanje riječnih obala mostom, odnosno omogućavanje kretanja, posebno mještanima Porječine i Miričine, kojima je ovaj put od izuzetne važnosti.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA