Logo-Glas

PETROVO: Deficit od 6.443 KM u 2017. godini

26. Juna 2018.

35986859_10214191909965709_5048273361075961856_nPETROVO
– Skupština opštine Petrovo usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta opštine za 2017. godinu, prema kome je zabilježen deficit od 6.443 KM.

Ukupni prihodi ostvareni su sa 2.420.323 KM dok je budžetska potrošnja iznosila 2.426.766 KM, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

– U prošloj godini nismo imali rebalans budžeta, što znači da smo sredstva dobro planirali i domaćinski raspoređivali – rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Željko Đurić.

Odbornici su na sjednici jednoglasno usvojili i izvještaj o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine, prema kom su budžetski prihodi iznosili 567.846 KM, rashodi 580.634 KM, odnosno deficit je iznosio 12.788 KM.

– U ukupnim poreskim prihodima najveće učešće imaju indirektni porezi, koji su ostvareni u iznosu od 366.897 KM, međutim to je 33.103 marke manje od plana. Uobičajeno je da ostvarenje ovih poreza bude manje u prvom kvartalu godine tako da očekujemo da će u narednom periodu njihovo ostvarenje biti znatno veće i da neće biti deficita – istakao je Đurić.

Na sjednici je prihvaćena informacija o popisu i procjeni šteta prouzrokovanih obilnim padavinama u noći između 5. i 6. maja. Ukupna šteta procijenjena je na 761.724 KM, od čega je šteta na infrastrukturnim objektima 254.144 KM, na stambenim i privrednim objektima 442.800 KM, a na poljoprivrednim usjevima i objektima 64.780 KM.

Odbornici su usvojili Odluku o odborničkoj legitimaciji, Odluka o usklađivanju Odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća, a data je i saglasnost na potpisanu Platformu za mir, dokument koji je u sklopu projekta “PRO-Budućnost” potpisao načelnik opštine.

Kao pomoć na ime rješavanja stambenog pitanja ratnom vojnom invalidu prve kategorije Mladenu Vasiljević iz Petrova odobreno je 5.400 KM, a mjesnoj zajednici /MZ/ Krtova na ime pomoći u presvlačenju dijela postojećeg asfaltnog puta uz rijeku Kikovaču, 13.650 KM.
Po principu “marka na marku” građani i budžet opštine, biće sufinansirano asfaltiranje dijela puta za Nedeljkoviće u MZ Porječina i dijela puta u MZ Sočkovac.

Radi izgradnje “Novog groblja Lužani” u Petrovu, Javnom komunalnom preduzeću “Voda” Petrovo na upravljanje i održavanje data je nekretnina površine 6.202 metara kvadratnih, a na pet godina na korištenje su date prostorije mjesnim zajednicama Porječina, Karanovac, Kaluđerica i Kakmuž.

Javnoj ustanovi “Kulturno-turistički i sportski centar” Petrovo, koja upravlja objektima domova kulture na području opštine data je saglasnost na petogodišnje produženje ugovora sa dosadašnjim korisnicima prostorija objekata u Petrovu, Sočkovcu i Karanovcu.

Odbornici su prihvatili informaciju o upisu učenika u prvi razred osnovne škole za školsku 2018/19 godinu, u kojoj je navedeno da je u dvije osnovne škole na području opštine za narednu školsku godinu upisano 49 prvačića, i to 20 u OŠ “Vuk Karadžić” Petrovo i 29 u OŠ “Sveti Sava” Kakmuž.

Bez rasprave su prihvaćeni izvještaji o radu u prošloj godini Narodne biblioteke Petrovo, Centra za socijalni rad, Javne ustanove “Kulturno-turistički i sportski centar”, kao i Plan i program rada i poslovanja Narodne biblioteke u ovoj godini.

U funkciji Skupštine preduzeća, Skupština opštine prihvatila je izvještaj o radu i poslovanju Javnog komunalnog preduzeća “Voda2 Petrovo za prošlu godinu, te donijela Statut ovog preduzeća.

Donesena je i odluka o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje direktora i Upravnog odbora Kulturno-turističkog i sportskog centra Petrovo, te imenovana komisija za provođenje izbora organa u ovoj javnoj ustanovi.

Sjednica je započela minutom ćutanja kojom je odata počast nedavno preminulom Draganu Đurkoviću iz Karanovca, dugogodišnjem odborniku Skupštine opštine Petrovo u ranijim godinama.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA