Logo-Glas

PETROVO: Dobrodošlica novoimenovanom igumanu manastira Ozren

8. Juna 2019.

PETROVO – Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković juče je održao radni sastanak sa arhimandritom Gavrilom Stevanovićem, novoimenovanim igumanom manastira Ozren, na kom mu je poželio dobrodošlicu u ozrensku svetinju.

Arhimandrita Gavrila Petković je upoznao sa dosadašnjom saradnjom opštine Petrovo i manastira Ozren, zajedničkim projektima koji su realizovani u proteklom periodu i planovima za buduću saradnju.

„Igumanu Gavrilu u svoje ime, kao i u ime svih naših sugrađana, od srca želim dobrodošlicu u manastir Ozren. Informacije o njegovom dosadašnjem radu i službovanju u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi daju mi za pravo da očekujem puno pozitivnih pomaka, kako u samom manastiru, tako i u duhovnom životu našeg kraja uopšte, a sa naše strane imaće punu podršku za sve što donosi dobro našem narodu“, rekao je načelnik Petković.

Arhimandrit Gavrilo u manastir Ozren došao je nakon dvadesetogodišnjeg rada u manastiru Krupa u Dalmaciji, najstarijem manastiru u Hrvatskoj.

„Teška srca sam otišao iz manastira Krupa, narod je plakao zamnom, ali s obzirom na to da me pozvao moj duhovni otac, vladika zvorničko-tuzlanski Fotije, na kraju sam pozitivno odgovorio i postavljen sam u manastir Ozren. Inače, rodom sam iz Tuzle, očeva familija je iz Priboja a majčina iz Hercegovine, iz Čajniča“, rekao je arhimandrit Gavrilo o sebi, naglasivši da je prije dvadeset godina nekoliko mjeseci boravio u manastiru Ozren. Vjernom narodu Ozrena uputio je poziv da svoj duhovni mir nađu u manastiru Ozren.

„Moja glavna misija je čisto jevanđelska, svi smo jedno u Hristu, svi su pozvani da dođu, da nađu utjehu u manastir Ozren, jednom od najljepših manastira. Ja sam uvijek na raspolaganju za razgovor na duhovne teme. Pozivam sve ljude da svake nedjelje dođu na liturgiju u manastir, da se pričeste, da nakon toga razgovaramo, da manastir Ozren bude pravi duhovni centar“, poručio je arhimandrit Gavrilo.

Sastanku je prisustvovao i koordinator Svetosavskog omladinskog kampa sveštenik Srđan Radmanović, koji je istakao da su u toku završne pripreme za ovogodišnji, peti po redu kamp pravoslavne omladine, koji će se u Konaku Svetog kralja Dragutina u manastiru Ozren održati u tri smjene, u periodu od 13. jula do 03. avgusta ove godine.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA