Logo-Glas

PETROVO: Dogradnja škole u Karanovcu

13. Juna 2019.

PETROVO – U naselju Karanovac u opštini Petrovo u toku su završni radovi treće faze dogradnje školskog objekta sa dvije učionice i mokrim čvorom. Dograđeni dio stavljen je pod krov a nedostaju sredstva za njegovo opremanje.

Dogradnja školskog objekta OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž, Područno odjeljenje u Karanovcu, započela je prije tri godine. U prvoj fazi projekta urađeni su zemljani radovi i izliveni temelji, u drugoj fazi ozidan je učionički prostor, a treća faza podrazumijevala je dogradnju dijela za mokri čvor i pokrivanje kompletnog dograđenog prostora.

Sredstva za dogranju objekta obezbijeđena su iz budžeta opštine Petrovo i od strane organizacije „World Vision“. Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković rekao je da su ova opština i Vorld Vižn do sada uložili oko 50.000 maraka

„Obraćali smo se i resornom ministarstvu za pomoć, obećanja smo imali ali do realizacije, odnosno do podrške nije došlo. Nadamo se da ćemo barem dobiti pomoć za vanjsko i unutrašnje uređenje prostora“, istakao je Petković.

Direktor škole Zoran Vasić rekao je da su učenici, nastavnici i roditelji srećni što je konačno novi dio objekta stavljen pod krov, te izrazio nadu da će do početka nove školske godine ili najkasnije do nove kalendarske godine, i sa ostalih nivoa vlasti doći podrška i da će se konačno završiti i opremanje prostora. Prema njegovim riječima za opremanje prostora neophodno je oko 100.000 maraka.

U Područnom odjeljenju OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž u Karanovcu nastavu pohađa oko stotinu učenika od prvog do devetog razreda. Nastava se izvodi u samo četiri učionice.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA