Logo-Glas

PETROVO: Đokić otvorio novo postrojenje “Meser grupe”

14. Septembra 2018.

Петрово - привредаPETROVO
– Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić danas je u Sočkovcu kod Petrova pustio u rad novo postrojenje za proizvodnju ugljendioksida kompanije za proizvodnju gasova “Meser grupa” ukupne vrijednosti 6.000.000 KM.

Đokić je izjavio novinarima da je veoma značajna svaka nova investicija koja povećava vrijednost proizvodnje i vrijednost opreme u kojoj se ta proizvodnja odvija.

On je istakao da su Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo dali punu podršku razvoju kompanije “Meser” na prostoru Srpske, koja je novim pogonom uvećala proizvodnju za oko 200 odsto.

– Ovo je vrsta proizvoda koja je prisutna na svim tržištima za različite namjene, a za nas je veoma značajno što se ona odvija u maloj opštini u Srpskoj i što će ovo biti, posredstvom koncesione naknade, značajan prihod opštini Petrovo – naglasio je Đokić.

Петрово - привредаOn je najavio da će Vlada podržati i druge projekte na ovom području, podsjetivši da je i kompaniji “Milojević Gilje Gas” dala koncesija za izgradnju banjskog kompleksa, koji će takođe koristiti vodu sa ovog područja.

Direktor kompanije “Meser” za BiH i Sloveniju Valentin Ilijev rekao je da drugo postrojenje predstavlja proizvodnu liniju kapaciteta dvije tone na čas, u odnosu na dosadašnjih 800 kilograma, kao i vlastitu bušotinu vode dubine oko 500 metara.

ivanicbannerOn je naveo da je u novu proizvodnu liniju uloženo oko 5.000.000 KM, a za bušotinu oko 1.000.000 KM.

– Uz podršku resornog ministarstva vrlo brzo smo dobili građevinske dozvole – rekao je Ilijev i najavio novu investiciju u izgradnju postrojenja tri.

On je dodao da se ugljendioksid koristi u prehrambenoj i metalskoj industriji, kao i za druge namjene.

Rukovodilac proizvodnje Milorad Đurković rekao je da ovaj pogon sa najnovijom tehnologijom zapošljava deset ljudi.

Петрово - привредаSvečanosti je prisustvovao i načelnik opštine petrovo Ozren Petković.
(IZVOR: SRNA)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA