Logo-Glas

PETROVO: I dalje na snazi vanredna situacija

11. Maja 2018.

PetrovoPETROVO
– Krizni štab opštine Petrovo odlučio je da do daljeg ostaje na snazi vanredna situacija na teritoriji opštine koje je proglašeno zbog nevremena, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Krizni štab je pozvao vlasnike poplavljenih stambenih objekata, kao i poljoprivrednike kojima je pričinjena šteta na usjevima, plastenicima i objektima da do 18. maja prijave štetu na info-pultu u zgradi opštine.

Iz Štaba navode da je tokom jučerašnjeg dana obavljana sanacija puta u zaseoku Cvijanovići, u Kaluđerici, te puta preko Subašinog potoka Karanovac-Sočkovac, kao i onog prema groblju u Karanovcu.

Mehanizacija “Geokopa” angažovana je na regulisanju korita rijeke Jadrine. Mještani Porječine iskopali su propust i postavili cijevi na putu Marjanovići-Bjelani.

Iz Štaba danas očekuju dolazak mehanizacije – kamiona, gredera, valjka, te ljudstva Oružanih snaga BiH koji će se priključiti ekipama komunalnog preduzeća “Voda”, timu Republičke uprave Civilne zaštite i angažovanim privatnim prevoznicima.

Radovi će danas biti izvođeni i na putu prema Volujaku i preko Vrle strane u Kakmužu, na putevima u Karanovcu i Porječini, kao i u koritu Jadrine.

Krizni štab opštine Petrovo proglasio je nakon nevremena 5. i 6. maja vanrednu situaciju a, prema prvim procjenama, pričinjena šteta samo na infrastrukturi iznosi najmanje pola miliona KM.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

Maturanti ukrasili centar Petrova // PETROVO - Maturanti Srenjoškolskog centra Petrovo, ekonomski tehničari i zavarivači, večeras su svojom mladošću, ljepotom, toaletama i iz...
PETROVO: Nabavka komunalne opreme za JKP „Voda“ // PETROVO - Javno komunalno preduzeće „Voda“ Petrovo od sada raspolaže sa trideset šest novih kontejnera kapaciteta 1.100 litara. Kontejner...
Za “Terme Ozren” koncesija na 19 godina // BANJALUKA, PETROVO - Vlada Republike Srpske dodijelila je kompaniji "Milojević Gilje-Gas" iz Bijeljine koncesiju na 19 godina za korišten...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA