Logo-Glas

PETROVO: Ministarstvo uprave i lokalne samouprave sufinansira „Projekat unapređenja obrazovanja“

3. Decembra 2019.

PETROVO – Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske sa 15.000 maraka sufinansiraće „Projekat unapređenja obrazovanja – Petrovo“. Ugovor o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekta danas su u zgradi Vlade Srpske u Banja Luci potpisali ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

„Zahvalni smo ministarstvu za dodijeljena sredstva i za razumijevanje potreba naše lokalne zajednice kada je u pitanju unapređenje obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 30.000 maraka a riječ je o višegodišnjoj praksi da za sve tri školske ustanove u našoj opštini, dvije osnovne škole i Srednjoškolski centar, svake godine obezbijedimo po 10.000 maraka za adaptaciju objekata ili nabavku informatičke i druge opreme“, rekao je Petković, naglasivši da je pomenuto ministarstvo za sufinansiranje ovog projekta i prošle godine obezbijedilo 15.000 maraka, dok drugu polovinu sredstava obezbjeđuje humanitarna organizacija Vorld Vižn (World Vision).

Ministrica Rešić, osim sa načelnikom opštine Petrovo, ugovore je danas potpisala i sa načelnicima opština Vlasenica i Višegrad. Kako je naglasila riječ o projektima koji su lokalnim zajednicama odobreni kod trećih lica koja nisu korisnici budžeta Srpske, a Vlada će snositi troškove učešća opština u tim projektima.

“Za nas je ovaj model rada veoma važan, jer direktno pomažemo nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama. Grant za ove namjene je u ovoj godini 300.000 KM a nastojaćemo da u narednoj godini taj iznos bude još veći”, rekla je Rešićeva novinarima.

Za unapređenje obrazovanja odnosno rekonstrukciju i opremanje školskih objekata sve tri školske ustanove u opštini Petrovo, biće uloženo i 100.000 evra doniranih za ove namjene od strane Vlade Republike Srbije. Tenderska procedura je okončana, izvođač radova je odabran te se ovih dana očekuje i početak radova.

(IZVOR: Petrovo.ba)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA