Logo-Glas

PETROVO: Načelnik i privrednici o rješavanju sudbine radnika fabrike “Napko beds”

29. Oktobra 2018.

44939824_10215057730730687_7649118973564289024_nPETROVO
– Na današnjem sastanku načelnika opštine Petrovo Ozrena Petkovića i predstavnika devet lokalnih preduzeća bilo je riječi o rješavanju sudbine oko 300 radnika fabrike kreveta “Napko beds” iz ove opštine koja je prestala sa radom.

Konstatovano je da će opštinska uprava Petrovo biti u stalnom kontaktu sa rukovodstvom Unikredit banke Banjaluka, koja je blokirala račun ovog preduzeća, kao i sa Vladom Republike Srpske i nadležnim ministarstvom.

Petković je Srni rekao da je sudbina ove fabrike, koja je kćerka istoimenog preduzeća iz Holandije, vrlo nejasna.

– Ono što znamo da je fabrika u Holandiji proglasila stečaj i da navodno bez dalje odluke njihovog stečajnog upravnika firma u Petrovu ne može da radi, s obzirom i da njena dugovanja prema Unikredit banci i dobavljačima prelaze iznos osnovnog kapitala – naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, holandski vlasnik pokušava da nađe strateškog investitora da bi se prevazišla sadašnja situacija.

Od privrednika sa područja ove opštine očekuje se da u skladu sa svojim potrebama i procesom rada prime u radni odnos određeni broj radnika fabrike “Napko beds”, prvenstveno radi zaustavljanja iseljavanja sa područja ove Petrovo.

Dogovoreno je i da privrednici koristeći svoje poslovne veze pokušaju pronaći zainteresovane investitore koji bi pokrenuli proizvodnju u ovoj lokalnoj zajednici, kao i da se stupi u kontakt sa privrednicima iz susjednih opština da bi se sagledale njihove potrebe za radnom snagom.

Petković i vlasnik firme “Obuća” iz Zvornika Vladimir Mijatović dogovorili su danas detalje o ponovnom pokretanju pogona za šivenje na Lužanjku u Petrovu, da bi se obezbijedo posao za 45 radnica-štepera fabrike “Napko beds”.

On je naveo da je dogovoreno da se svim zainteresovanim radnicama, koje imaju iskustvo na poslovima štepera, ostavi rok do petka, 2. novembra, da se prijave u prostorije preduzeća na Lužanjku, odnosno šefu proizvodnje Miri Sarafijanović ili telefonom 065/859-483.

Istog dana, s početkom u 18.00 časova, u prostorijama pogona biće održan sastanak svih prijavljenih kandidatkinja sa vlasnikom firme i načelnikom opštine Petrovo.
(IZVOR: SRNA/Foto: Fb)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ HOROSKOP

DJEVOJKA DANA

tumblr_pktc98fS0G1w4u39jo2_1280

VIJESTI

MIX ZONA