Logo-Glas

Petrovo nakon poplave ne može pirimiti djecu sa Kosova i Metohije

14. Maja 2018.

PetrovoŠAMAC – Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov pozvao je danas lokalne zajednice u Republici Srpskoj da prihvate 50 djece iz Zubinog Potoka koja bi u junu trebalo da borave u porodicama u bratskoj opštini Petrovo, ali one nisu u mogućnosti da ih prime jer je ovo mjesto nedavno zadesila poplava.

Arlov je podsjetio da je mještane Petrova 6. maja zadesila poplava, zbog čega je ova opština odustala od ovogodišnjeg projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” koji se organizuje sedmi put.

On je rekao Srni da Petrovo godinama učestvuje u projektu i prihvata djecu iz Zubinog Potoka sa kojim je bratska opština od 2013. godine.

Arlov je pozvao lokalne zajednice u Srpskoj da učestvuju u projektu od 16. do 23. juna i da ugoste 50 učenika i četiri vođe puta iz Zubinog Potoka,

Prema njegovim riječima, ove godine u 19 gradova Republike Srpske stiže sa Kosova i Metohije ukupno 900 djece u pratnji 80 prosvjetnih radnika.

Arlov, koji boravi na Kosmetu od 12. do 15. maja, uručio je 350 evra pomoći sedamdesetogodišnjoj Kosi Košević koja živi sa dva sina u selu Varage u Zubinom Potoku.

“Kosa je 1995. godine tokom akcije hrvatske vojske `Oluja` izbjegla iz Benkovca i živi skoro 23 godine u Zubinom Potoku. Velika tragedija zadesila je ovu porodicu koja živi u veoma teškim uslovima. Došla je sa četvoro djece, najstariji sin poginuo joj je 1999. godine, a kćerka umrla. Ima još dvojicu bolesnih sinova”, kaže Arlov.

Arlov je najavio da će sutra u Kosovskoj Mitrovici Odbor uručiti za šestoro djece stipendije vrijedne ukupno 2.400 evra, a novac je prikupljen zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske.
(IZVOR: SRNA)

Čitajte još

SVE ZA DESET: Polufinale plej-ofa za plasman u Premijer ligu BiH: Modr... // MODRIČA – Modričanke su „isprašile“ tim iz Zvornika, stigle do finala završnice i sve je izvesnije da će od leta igrati ponovo u Premijer...
Žinar slavio u Doboju // DOBOJ - Francuski teniser Manuel Žinar (četvrti nosilac) pobijedio je bh. tenisera Nermana Fatića (8) u finalu ITF turnira 12. Doboj open...
DERVENTA: Poetsko veče u znak sjećanja na Milovana Bjeloševića Belog... // DERVENTA - Srpski književni klub "Vihor" iz Dervente sutra će održati poetsko veče u čast nekadašnjeg predsjednika ovog kluba Milovana ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

12644640_959923254100866_5760348393951603799_nPROČITAJ HOROSKOP

PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA