Logo-Glas

PETROVO: Nastavlja se dobra saradnja opštine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost

1. Oktobra 2018.

42897526_10214868535480924_311279038972821504_nPETROVO
– Više od 100.000 KM uloženo je ove godine u Petrovu u zajedničke projekte opštine i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, istaknuto je danas na sastanku načelnika opštine Ozrena Petkovića i direktora Fonda Srđana Todorovića.

Petković je rekao da je zadovoljan saradnjom sa Fondom, zahvaljujući kojem su ovoj lokalnoj zajednici ove godine kroz projekte obezbijeđeni komunalno vozilo i kontejneri, kao i projekat i elaborat za sanaciju deponije. On je naglasio da je dogovoreno da se u narednoj godini snage usmjere ka rješavanju problema deponije i utopljavanja objekta OŠ „Sveti Sava“ Kakmuž.

Todorović je istakao da je Fond već obezbijedio sredstva za projektnu dokumentaciju za sanaciju ovog školskog objekta, te da se početkom naredne godine očekuje početak radova na izradi izolacije i fasade, zamjeni prozora i krova, kako bi i ova škola bila energetski opremljena. Naglasio je da će vrijednost projekta pokazati projektna dokumentacija, a sredstva će biti obezbijeđena kroz projekat energetske efikasnosti koji zajednički provode republički Fond, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i UNDP.

Todorović je najavio i rješenje problema opštinske deponije, za šta je potrebno više od 200.000 maraka.

– Namjera je da u narednom periodu Fond zajedno sa federalnim Fondom za zaštitu okoliša, obezbijedi sredstva da se sanira i zatvori opštinska deponija, te da se na drugoj strani izgradi reciklažni centar sa pretovarnom stanicom koji će omogućiti kvalitetno upravljanje otpadom – izjavio je Todorović novinarima.

– Otvorili smo priču i oko utopljavanja zgrade opštine, te se nadam da će i to biti naš zajednički projekat u narednom periodu, za šta nam je prema projektnoj dokumentaciji potrebno oko 280.000 maraka – rekao je načelnik Petković.

Slađana Lazarević/GlasRegije
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA

VIJESTI

MIX ZONA