Logo-Glas

PETROVO: Nastavnici i dalje u štrajku

19. Juna 2017.

102984PETROVO
– Nastavnici u Osnovnoj školi /OŠ/ “Vuk Karadžić” iz Petrova nastavljaju sa štrajkom sve dok ne bude riješena situacija u vezi sa imenovanjem vršioca dužnosti direktora te obrazovne ustanove, potvrdila je Srni predsjednik Sindikata te škole Vanja Maksimović.

Maksimovićeva je rekla da je štrajk nastavljen i zbog nepovjerenja da će ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević realizovati ono što je dogovoreno na sastanku sa predstavnicima štrajkačkog odbora u petak u Banjaluci.

– Izjava koju je ministar dao medijima nije u skladu sa onim o čemu smo razgovarali i to je izazvalo nepovjerenje kod radnika – navela je Maksimovićeva.

Ona je izrazila bojazan da ministar nije dobro obaviješten “ko je tu ko”, i tvrdi da njegova izjava da je predsjednik Školskog odbora Slavica Lazić predsjednik opštinskog odbora neke stranke, ne odgovara istini.

– Slavica Lazić kao i Vedrana Brkić, nije politički aktivna – tvrdi Maksimovićeva i negira navode da su djeca u proteklom periodu vraćana iz škole.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević poručio je nastavnicima nakon sastanka sa predstavnicima štrajkačkog odbora u Banjaluci da se vrate u učionice i da nastave da rade svoj posao, te da nadoknade izgubljene časove.

Malešević je ocijenio da su čudne tvrdnje da se u sve umiješala politika.

– Ako je predsjednik školskog odbora predsjednik opštinskog odbora određene stranke u Petrovu, a bivši direktor značajan član određene partije, onda to govori da je umiješana politika sa lokala – rekao je Malešević.

Malešević je naveo da će kada bude raspisan novi konkurs biti sprovedena procedura, te da će školski odbor dostaviti resornom ministarstvu spisak onih, koji su konkurisali sa kompletnom dokumentacijom, a da će Vlada imenovati direktora škole.

On je napomenuo da ni tada ne mora biti uvaženo ni mišljenje kolektiva, ni školskog odbora, nego u tom momentu Vlada odlučuje.

Nastavnici su 6. juna uputili zahtjev Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za povlačenje rješenja o imenovanju Davorina Adamovića za vršioca dužnosti direktora, tvrdeći da nije doneseno u skladu sa Zakonom o osnovnom obrazovanju, kao i akt o odbijanju saglasnosti za imenovanje kandidata Školskog odbora Vedrane Brkić, koja ima saglasnost i podršku ovog kolektiva.

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Petrovu pohađa 200 učenika.
(IZVOR SRNA)

Čitajte još

Treća smotra izvornog stvaralaštva u Krtovi (FOTO) // PETROVO - U povratničkom srpskom naselju Krtova na Ozrenu, koje je po Dejtonskom sporazumu pripalo opštini Lukavac, sinoć je održana treć...
Kome to ljepota smeta? // PETROVO - U vrijeme kada četiri milijarde ljudi na planeti Zemlji barem jedan mjesec u godini uopšte nema pitke vode, milioni i puno duži...
POMOGLI U OPREMANJU IGRALIŠTA: Mališani iz Petrova prodajući limunadu ... // Postavljanjem ograde i fiksiranjem rekvizita proteklog vikenda završena je izgradnja i opremanje dječijeg igrališta u naselju Kolona u ...

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

wb-ba-f-300x250 (1)PROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA

djevojka

VIJESTI

MIX ZONA