Logo-Glas

PETROVO: Obavljen razgovor sa budućim radnicima pogona “Obuće” na Lužanjku

2. Novembra 2018.

45320283_10215087136785820_960554824271659008_nU Petrovu je večeras održan sastanak vlasnika fabrike “Obuća” Zvornik Vladimira Mijatovića sa potencijalnim budućim radnicama ovog preduzeća u pogonu na Lužanjku.

Sastanku je prisustvovalo više od trideset zainteresovanih kandidatkinja a prema planu pogon bi trebao da počne sa radom već za 10 do 15 dana.

Kako je istaknuto na sastanku radni odnos će zasnovati i iskusne šteperke ali i kandidatkinje bez iskustva na ovim poslovima.

Govora je bilo i o ličnom dohotku i toplom obroku budućih radnica te je dogovoreno da će najniži lični dohodak biti 500,00 KM, topli obrok do proljeća biti isplaćivan u novcu a nakon toga će biti organizovana kuhinja. Takođe, biće organizovan i kombi prevoz za zaposlene.

Narednih dana unutrašnjost pogona će biti uređena te će se dovesti i montirati mašine koje nedostaju.

Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Petrovo Ozren Petković, na čiju inicijativu je i pokrenuta priča oko ponovnog otvaranja ovog pogona.

– Namjera je bila da obezbijedimo zaposlenje za dio radnika fabrike “Napko beds”, čija budućnost je neizvjesna. Gospodin Mijatović se odazvao mom pozivu da otvori pogon, obavili smo razgovor i evo na zadovoljstvo svih nas vjerujem da će sve biti u najboljem redu – rekao je Petković naglasivši da će opštinsko rukovodstvo raditi na tome da se pokušaju obezbijediti uslovi za nova radna mjesta, kako bi što više radnika koji su ostali bez posla ali i onih koji su na Birou, našlo zaposlenje.

(AUTOR: Slađana Mitrović Lazarević)
Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA