Logo-Glas

PETROVO: Održane pete „Gospojinske dječije radosti“

31. Avgusta 2019.

PETROVO – U Domu kulture u Petrovu juče je održana tradicionalna manifestacija „Gospojinske dječije radosti“ na kojoj su, petu godinu zaredom, biciklima darivani svi mališani rođeni u proteklih godinu dana.

Roditelji su istakli da će im poklon svakako biti od koristi te naglasili da im još više znači pažnja lokalne vlasti iskazana na ovaj način prema mladim porodicama i njihovom potomstvu.

Sredstva za nabavku poklona za najmlađe stanovnike opštine Petrovo izdvojena su iz opštinskog budžeta a kako je istakao načelnik Ozren Petković „Gospojinske dječije radosti“ će svakako biti nastavljene i ubuduće.

Petković je naglasio da je, na žalost, odliv stanovništva, posebno mlade populacije, problem i ove lokalne zajednice kao i cijele Republike Srpske, te izrazio nadu da će se nadležne republičke institucije ozbiljnije pozabaviti ovim pitanjem.

U proteklih godinu dana na teritoriji opštine Petrovo rođeno je 50 beba. Pored poklona koji su im uručeni na ovoj manifestaciji svaka beba od opštine je po rođenju dobila novčani poklon, prvu bebu rođenu u novoj godini načelnik opštine darivao je zlatnikom a svi ovi mališani, kao i njihovi stariji drugari, zaključno sa uzrastom prvačića, dobiće i novogodišnje paketiće.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezDJEVOJKA DANA