Logo-Glas

PETROVO: Održano Regionalno kviz takmičenje „Misli mine“

2. Decembra 2019.

Petrovo je danas bilo domaćin regionalnog kviz takmičenja „Misli mine“ na kom je učestvovalo sedam ekipa podmlatka Crvenog krsta iz opština dobojske regije.

Ekipe osnovnih škola „Sveti Sava“ Brod i Modriča, „Petar Kočić“ Teslić i Sjenina Rijeka, „Nikola Tesla“ Derventa, „Aleksa Šantić“ Vukosavlje i „Vuk Karadžić“ Petrovo, koje su se na ovo takmičenje plasirale nakon pobjeda u svojim opštinama, pokazale su visok nivo znanja o temi „Misli mine“.

Za nijansu je bolja od svih bila ekipa iz Dervente, kojoj je pripao pobjednički pehar, drugo mjesto osvojila je ekipa iz Broda a trećeplasirana bila je ekipa iz Petrova.

Takmičenje je organizovano u sklopu Programa upozoravanja na opasnost od mina a osnovni cilj, kako je istakao Radislav Kujundžić, član Republičkog odbora CK RS, je edukacija mladih da znaju kako da se ponašaju kada se nađu u situaciji da im prijeti opasnost od zaostale mine ili nekog drugog neeksplodiranog ubojitog sredstva.

Dobrodošlicu učesnicima takmičenja poželjeli su predsjednica OO CK Petrovo Vera Cvijanović i načelnik opštine Ozren Petković. Petković je naglasio da je za ovu lokalnu zajednicu, u kojoj je još uvijek velika površina zagađena minama, ovo takmičenje, odnosno znanje koje mladi stiču o opasnosti od mina, izuzetno važno.

Ekipa iz Dervente, kao prvoplasirana, obezbijedila je učešće na republičkom takmičenju koje će se održati 13. decembra na Palama.

(IZVOR: Petrovo.ba)

Komentari

Komentariši

LAJKUJTE NAS

Aleksić DuborezPROČITAJ VIC DANA

DJEVOJKA DANA